SOLOFLØRT: - Når jeg er blitt for stygg og gammel til å turnere vil jeg skrive sanger og produsere for andre, sier Marianne Sveen - her fra lanseringskonserten på Kampen Bistro. Foto: Anders Grønneberg
SOLOFLØRT: - Når jeg er blitt for stygg og gammel til å turnere vil jeg skrive sanger og produsere for andre, sier Marianne Sveen - her fra lanseringskonserten på Kampen Bistro. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Sang for kjendiskolleger

Nysgjerrig på Katzenjammer-Mariannes solodebut.

Katzenjammer-sanger Marianne Sveen (30) lanserte denne uka sin solodebut - med fullt hus og kjente artister blant publikum.

I tre deler Byldelskroa Kampen Bistro i Oslo var smekkfull da Marianne Sveen lanserte plata «Dandylion - Images under Construction - Part one» med en minikonsert denne uka.

I tillegg til hennes venninner i Katzenjammer, var både Unni Wilhelmsen, Odd Nordstoga, Robert Post og Marit Larsen til stede.

- Jeg setter stor pris på at så mange artistkolleger var på konserten og er nysgjerrig på hva jeg gjør, sier Marianne Sveen.

Soloprosjekt på is Hun startet prosjektet før Katzenjammer så dagens lys for seks år siden. I 2004 holdt hun sin første solokonsert med Dandylion-prosjektet.

- Det var på Josefine i Oslo, men jeg startet det enda tidligere.

Etter at Katzenjammer ble etablert og suksessen som kom raskt, måtte hun legge soloprosjektet på is. Men i alle ledige stunder - på hotellrom og i turnébussen - har hun syslet med sin egen musikk.

Ingen turbopolka - Jeg har beveget meg bort fra singer/songwriter-sjangeren. Dette dreier seg mer om filmatisk, rolig musikk med stemninger og harmonier. Neste plate blir mer støvete av ukristelig gospel, blues og roots.

Ganske langt unna Katzenjammers «turbopolkapoprock».

Sveen skal i løpet av året gi ut tre deler, «Images under Construction»: «Part one», «Part two» og «Part three» - hver av utgivelsene er en ep på fem låter - som samlet sett blir et helt album.