Sang inn jula

Det var klin umulig å passere Egertorget uten å komme i julestemning i går. Det sørget Oslo Gospel Choir for, og i dag er det stor finale i Bergen.

Den ene julesangen etter den andre tonet ut i flerstemt skjønnsang, og flere hundre mennesker tok en pause fra den siste julehandlingen for å oppleve stemningen. Julemusikantene har i flere år forsøkt å få med Oslo Gospel Choir, men det har aldri klaffet før i går.

Rett til Gjøvik

- Vi har alltid ønsket å komme hit, men vi har alltid vært på turné eller hatt andre gjøremål. Men endelig fikk vi det til, og dette var kjempegøy, sier dirigent Tore Aas.

Umiddelbart etter konserten på Egertorget bar det rett til Gjøvik og en ny julekonsert for koret, men ikke før de hadde bidratt i grytene selv.

Imponert

- Jeg har oppfordret alle kormedlemmene til å gi litt av ukelønna si, og så matcher manager Ole Edvard Reitan og jeg summen, forteller Aas. For Frelsesarmeen støtter de gjerne.

- Frelsesarmeen gjør enormt mye godt arbeid. Det går ikke an å støtte en bedre sak. Vi holder mange veldedighetskonserter, og alle kormedlemmene har hvert sitt fadderbarn i India, men dette er første gangen vi synger på Egertorget i flere kuldegrader. Jeg er imponert over hvor mange som stoppet opp og hørte på, jeg hadde ventet meg en tjue-tretti publikummere, sier Aas.

STEMNING: Flere hundre tilskuere nøt Oslo Gospel Choir sang på Egertorget i går. Kl. 14.00 i dag avsluttes Julemusikantene i Bergen.