Anmeldelse: «UglyDolls»

Sang og dans med lissom-stygge kosedyr

Moralistisk snikreklame for leketøy.

FEILVARER: Dokker som ikke er perfekte blir sortert bort og havner i en egen by kalt Uglyville. Video: SF Studios Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Tendensen til å lage animert barnefilm ut fra motivene om å selge spesielle kolleksjoner av kosedyr og annet leketøy, griper om seg. Nyest på markedet nå er «UglyDolls», med lissom-stygge dokker i hovedrollen. Dokkene er ikke styggere enn at et hvilket som helst barn vil sove søtt med en av dem i armene. Filmen, som markedsfører produktet, er mer trygg enn stygg.

Pyntelig

Moralen her er så ren og pen og pyntelig – hadde nær sagt kristelig – at ubehjelpelige er de foreldrene som ikke klarer å oppdra ungene sine i denne ånden på egenhånd, uten hjelp fra rosa kosedyr. Gjenta etter meg: Ingen er stygge, alle er spesielle. Ingen er perfekte, alle er like mye verdt.

Sang og musikk

Men Kelly Asbury har klart å lage an sukkersøt animasjonsfilm, spekket med oppløftende sang og musikk, som puser og smyger inn budskapet. Hovedfigurene er bløte kosedyr som bor i byen Uglyville. De er dumpet der fordi de kom ut som feilvarer som ikke besto inspeksjonen ved samlebåndet. Alternativet ville vært søppelbøtta, men dokkene lever greit med sin ufullkommenhet og hverandre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer