Sang som en konge

Kurt Nilsen innfridde og fikk mer ros av dommerne enn noen av de andre deltakerne i «World Idol». Han sang som en rockekonge og blir spådd å vinne konkurransen.

LONDON (Dagbladet): Flere av deltakerne fikk samme gjennomgang av dommerne som de vi har sett på TV2 hjemme under de første forsøkene. Kurt Nilsen og amerikanske Kelly Clarkson var i en klasse for seg da de var med i «World Idol» i London i går kveld.

Kurt kom som en ekte rockegutt fra bydelen Arna i Bergen. Beskjeden, kledd i dongeriklær, men med en stemme som smeltet og overrasket hele salen.

Dommerne om Kurt:

- Jeg er glad jeg ikke har brukt ordet «supert» før i kveld. For det var dette. Du er mitt verdensidol, sa den belgiske dommeren.

- Polsk dommer, som var negativ til alle de andre kandidatene: - Jeg elsker deg. Du er fantastisk god.

Araberlandenes dommer:

- Jeg elsker deg også.

Den norske dommeren Jan Fredrik Karlsen: - Tenk at du og jeg er her. Du leverer alltid - hver eneste gang helt sinnssykt.

Britisk dommer: Du har en helt fenomenalt god stemme. Du hadde i alle fall vunnet om konkurransen gikk på radio. Ikke misforstå. Du er kandidaten som kommer inn og overrasker alle. Du kan vinne alt.

- Jeg må ha noe ettersom jeg får så mye fin omtale. I Norge var jeg ikke mye kjent før Idol-konkurransen. Nå er jeg i avisene hele tida. Det er morsomt, og jeg er fornøyd med opplevelsen her, sier Kurt Nilsen selv.

Forskjellen mellom Kelly Clarkson og Kurt Nilsen så langt er at hun har solgt mer enn to millioner plater. Kurt Nilsen har solgt litt mer enn 70000 eksemplarer. Det kan endre seg etter at 22 land og mer enn 100 millioner mennesker har sett konkurransen på TV 28. desember.

Avgjørelsen faller samtidig over hele verden 1. nyttårsdag - om kvelden.

KJEMPEBRA: Kurt Nilsen fikk full uttelling hos dommerne i «World Idol» seint i går. 1. nyttårsdag faller avgjørelsen.