Sang til livsgleden

«Annie» er lett å bli glad i, og lett å bli glad av.

NYTT LIV FOR ANNIE: Barnehjemsjenta Annie (her: Nora Bratfos) gir aldri opp, mens barnehjemsbetyreren Miss Hannigan (fornøyelig framstilt av Kjersti Elvik) trenger flaska for å holde seg på beina. Foto: John Andersen, Scenekvelder.
NYTT LIV FOR ANNIE: Barnehjemsjenta Annie (her: Nora Bratfos) gir aldri opp, mens barnehjemsbetyreren Miss Hannigan (fornøyelig framstilt av Kjersti Elvik) trenger flaska for å holde seg på beina. Foto: John Andersen, Scenekvelder. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MUSIKAL: Vi skal til New York, USA, i depresjonstiden. Ett menneske lar seg aldri deprimere.

Hun er elleve år og bor på barnehjem. Hun har viljen til å drømme og evnen til å gjøre det beste ut av realitetene.

Hun heter Annie, hun er trygg på seg selv, og hun får de mennesker hun møter til å finne fram til den barnlighet de har i seg.

Personlighet 2013-utgaven av «Annie», fortsatt lagt til 1930-tallet, virker frisk og opplagt. Moralen er velkjent, enkel og oppriktig, og ikke så rent lite sentimental: Ikke gi opp håpet, ikke gi opp godheten, og en dag - kanskje allerede i morgen - vil livet bli bedre.

Men om filosofien er en krysning av barneboktradisjonens Polyanna og moderne selvhjelpsbøker, har Annie - og «Annie» - definitivt sin egen personlighet.

Forestillingen og rollefiguren deler visse trekk: Livsglede og optimisme, lekenhet, hjertevarme, utholdenhet og energi, samt ikke så rent lite rakkerrampete uregjerlighet.

Teatrets største risikosport er å instruere barn, i nær konkurranse med å instruere dyr. I «Annie» viser Jostein Kirkeby-Garstad at han mestrer begge deler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer