SKREKK OG GRU: Jaktvåpen, kniver og svartbjørner i øde kanadiske skoger er ingredienser i Colin Minihans film. Vis mer

Anmeldelse: «What Keeps You Alive»

Sangen om de indre demoner

To kvinner på jakt etter mer enn bjørner.

«What Keeps You Alive»

4 1 6

Skrekk

Regi:

Colin Minihan

Skuespillere:

Hannah EmilyAnderson, Brittany Allen

Premieredato:

4. januar 2019

Aldersgrense:

Ikke satt

Orginaltittel:

«What Keeps You Alive»

«Hevet over sjangerens dusinvarer.»
Se alle anmeldelser

FILM: Det er når den ene hovedpersonen i «What Keeps You Alive» begynner å synge for den andre om å løpe for livet fra de indre demonene, at man skjønner hva som skal utspille seg i denne filmen. Sjangeren er klassisk skrekk, snarere enn psykologisk thriller.

Alle sjangerens ingredienser er til stede – gammelt hus blant digre, truende trær i en øde skog. To mennesker alene i huset, en psykopatisk morder, skal det vise seg, og et offer. Jaktvåpen over peishylla. Svartbjørner i skogen.

Likeverdige

Det som hever Colin Minihans film over dusinvaren er dynamikken mellom de to i skogen. Det dreier seg ikke om den redde kvinnen som jages av den psykopatiske mannen. Her har vi å gjøre med to kvinner, likeverdige i fysisk styrke og våpenkunnskap. Jackie (Hannah Emily Anderson) og Jules (Brittany Allen) er et lesbisk par som skal feire sin ettårsdag som samboere med en weekendtur til Jackies familiehytte i den kanadiske ødemarken.

Stupet

Det viser seg at de vet minimalt om hverandres fortid, spesielt ikke at Jackie en gang het Megan og ble politietterforsket da venninnen hennes for noen år siden druknet i innsjøen der i skogen. De lever i en tilsynelatende idyllisk tosomhet, helt til Jackie plutselig dytter Jules utfor et stup. Angivelig for å drepe henne og heve et betydelig forsikringsbeløp, men etterhvert kommer det fram med all mulig klarhet at motivet er iskald mordlyst. Jackie har gjort sånt før.

Kapproing

Jules overlever fallet så vidt, og dermed starter skrekksjangerens obligatoriske katt-og-mus-scenarier. En kapproing i båt over innsjøen er av de mindre fartsfylte jaktscenene. Gjemsel i skogen og løping med kniv i mørke trapper er passe skrekkinngytende i en film som tidvis er ekstremt blodig. En fiffig effekt oppnås når blodstenkte scener filmes i ultrafiolett lys, flere av dem akkompagnert av Beethoven-symfonier. Litt søkt det hele, men ikke uspennende.

.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 429645618


Varnish cache server