- Sanger råtner ikke

SANTA ROSA, California (Dagbladet): Tom Waits har alltid vært mer innflytelsesrik enn suksessfull. Nå er han ute med to nye album samtidig - og det skjer aldri igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vil du ha te? Ingefærte? spør Waits - og vi hører straks at poeten, romanforfatteren i rockformat, snakker som han synger. Som om han nettopp skulle ha kommet hjem fra flere lange dager og netter på byen, drivende fra den ene røykstinne baren til neste klubb med billig whisky.

Bare en snartur innom på et nachspiel på Tropicana Motel på Santa Monica Boulevard. Vestkystens svar på rock-hang-outen Chelsea Hotel, hvor han herjet sammen med ekskjæresten Rickie Lee Jones - og Andy Warhol og Frank Zappa, på 1970-tallet. Tida da Waits bare brukte gasskomfyren som sigarettlighter.

Waits har derimot for lengst flyttet fra millionbyen Los Angeles' larmkaos. Nå bor han på en fredelig, grønn plett nord for San Francisco, ikke langt unna Santa Rosa i Nord-California, hvor mange hippier har slått seg ned. Waits verken røyker eller drikker lenger heller.

Hårdotten under leppa har blitt grå, men håret og hele fyren er like rufsete der han med sine svære hender tar imot Dagbladet på et hotellrom han har satt sitt preg på.

Tom Waits takker for at vi likte hans to siste album, «Blood Money» og «Alice», som nå er i handelen. Begge platene fikk terningkast seks i Dagbladet forrige tirsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer