Anmeldelse: Bruce Springsteen - «Western Stars»

Sånn har du ikke hørt Bruce før

Viser sine myke sider på «Western Stars».

PÅ REISE: Bruce Springsteen er på reise både tekstlig og musikalsk på «Western Stars», hans første album på fem år. Du hører en helt annerledes Bruce i orkestrert utgave, uten The E Street Band og med strykere og blåsere. Foto: Danny Clinch / Sony Music
PÅ REISE: Bruce Springsteen er på reise både tekstlig og musikalsk på «Western Stars», hans første album på fem år. Du hører en helt annerledes Bruce i orkestrert utgave, uten The E Street Band og med strykere og blåsere. Foto: Danny Clinch / Sony Music Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Det begynner å bli noen år siden Bruce Springsteen ga ut et album som virkelig har satt spor etter seg. Mange av platene de siste åra har vært helt ok – og i kategorien «typisk Springsteen». Live har han spilt en og annen låt fra de siste utgivelsene, men det er ikke så mange av dem som stikker seg fram. Og – vi må tilbake til «We Shall Overcome: The Seeger Sessions» i 2006 for å finne et så annerledes Bruce-album som «Western Stars».

Myk og dempet

Det er hans 19. i rekka, det første på fem år og det første med bare nytt og eget materiale på sju. Og – han er nesten ikke til å kjenne igjen. Rockeren er blitt myk og dempet igjen, dessuten henter han ofte fram crooneren i seg. Det er en helt riktig retning å ta, ikke minst for å vise at han har evnen og lysten til å se utover det vante og trygge. Og – albumet er helt uten hans venner i The E Street Band.

«Western Stars» er et album det er lett å like for oss som setter nedstrippa og dempete utgivelser som Woody Guthrie-inspirerte «Nebraska» (1982) og «The Ghost Of Tom Joad» (1995) høyt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer