Sånn kan det også gå på hagefest

Unngå Odd W. Suréns sjokkartede oppvåkning med forfatterens ABC til Aschehougs hagefest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går kveld holdt Aschehoug forlag sin berømte hagefest på Oslos vestkant. I forkant snakket vi med forfatteren Odd W. Surén (51) som skulle delta. Han tok sjansen, selv om festen i fjor fikk rystende følger.

I de tidlige morgentimene våknet nemlig forfatteren brått i Slottsparken - uten sko og jakke. Uten at han ante hvordan han var kommet dit eller hvor skoene og jakka hadde blitt av. Og uten at han følte seg full.

Nå har historien blitt til novellen «Et par sko» i den nyutgitte boka «Adgangstegn».

- Alt som står i novellen er sant. Jeg tenkte alle de tankene som står der, men det som gjør det til en novelle og ikke en reportasje er refleksjonen rundt det å mangle denne inngangbilletten til sivilisasjonen, sier Surén til Dagbladet.no.

Kan festen utenat

Med det mener han altså skoene, for hans del i størrelse 44. De blir ikke bare et symbol på det siviliserte, men også av stor praktisk betydning for jeg-personen. Da han ankommer hotellet blir han ikke tatt seriøst. Han føler seg på utsiden av det gode selskap, selv om han har penger til taxi og bor på et fint hotell. Han har til og med penger til å kjøpe nye sko, men orker ikke gå ut og møte verden. For «en voksen person i Norge skal ikke mangle sko. Det tar seg ikke ut,» skriver han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer