SAMME FAMILIE: Selv om «Family Guy» i stor grad lener seg på drøyere tematikk, er det mange likheter mellom de to seriene.
SAMME FAMILIE: Selv om «Family Guy» i stor grad lener seg på drøyere tematikk, er det mange likheter mellom de to seriene.Vis mer

Sånn ser samarbeidet mellom «The Simpsons»- og «Family Guy» ut

Ringrevene krysser sabler.

(Filtermagasin.no): De opererer vel ikke helt i samme univers, uten at det hindrer gigantseriene «The Simpsons»- og «Family Guy» i å samarbeide.

I høst kommer en spesialepisode av «Family Guy» hvor familien rett og slett drar på besøk til kollegaene i Springfield for å være dus.

AVClub har i den anledning fått tak i de første bildene fra samarbeidet, som viser scener hvor Bart lærer Stewie å skate og Peter tilsynelatende er på en snurr med Homer.

Gamle kollegaer

Begge de populære animasjonsseriene eies av Fox, noe som skal være hovedårsaken til at samarbeidet i det hele tatt lar seg gjøre.

Derfor har Homer og «Family Guy»-skaperen Seth MacFarlane hatt gjesteroller i hverandres serier også tidligere.

Den kommende episoden heter «The Simpsons Guy», og tar utgangspunkt i at Griffin-familien vikler seg inn i Springfield når de skal på bilferie.

Der blir de møtt av de gule tegneserieikonene, som visstnok kaller sine litt mildere pigmenterte venner for albinoer.

Ringrever i bransjen

FELLES INTERESSER: Homer og Peter begynner visst å krangle om favorittølene sine i episoden.
FELLES INTERESSER: Homer og Peter begynner visst å krangle om favorittølene sine i episoden. Vis mer

Med på laget er alle de ordentlige stemmeskuespillerne fra begge seriene, noe som antakeligvis er en del av grunnen til at innspillingen har tatt så lang tid.

De to seriene har med årene begge blitt to av de mest gjenkjennelige og seigliva animasjonsprogrammene for voksne,. Der «Family Guy» nå går inn i sitt 15. år på skjermen, fyller The Simpsons» 25 år til vinteren.

Mens førstnevnte stadig holder koken seermessig, har veteranen derimot begynt å slite med oppslutningen i senere tid, noe de har forsøkt å bøte på med mer eller mindre tidsriktige referanser og å kappe i rollegalleriet.

Også «Family Guy» prøvde å «drepe» en nøkkelfigur i fjor, men det skapte så mye oppstyr at de sporenstreks skreiv seg ut av hele knipa kort tid etterpå.