Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

SÅNn Skal Det GjØRes

Jens Pikenes og hans sleskete glamourvenner i Penthouse Playboys ler godt av deg og meg fordi vi småkoser oss med albumet «Sånn skal det gjøres». Orkesterets cocktailmiks, med nye og gamle slagere, er irriterende gøy i all sin nydekadanse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og fanker'n (det er måten å banne på i en avis), det er på tide å være litt nymoralist.

Penthouse Playboys er et tegn på at noe er riv ruskende popgalt. Her setter de sammen et knippe sviskemusikk vi hater, men så gjør de det med store doser humor, godt diskohåndverk og sjarm så vi lar oss forføre, easy listning my ass.

Godt, nå har vi et slags syltynt alibi for å skrive rosende om Penthouse Playboys.

Deres bidrag til Las Vegas-freden blir garantert en partyvinner fram mot jul. Her vil firmafestene og danskebåtene kappes om å hyre dem inn. Gjør det og hør en orgelfrisk utgave av Harket/Rems «A kind of Christmas card».

Musikken og bruken av virkemidler for å skape den helt korrekte 70-talls funkgrooven, kan neppe gjøres med en mer stødig neonhånd. Hva Anne Grete Preus mener om coverutgaven av «Millimeter» tør vi ikke tenke på, men her henger diskokula høyt i denne hallikversjonen.

Ellers er det store muligheter for et norskt gjennombrudd i Sverige med klassikeren «Lyckliga gatan». Hør Pikenes skjelvende geléstemme.

At Kjetil Rolness hjelper sitt alter ego, Jens Pikenes, med gjendiktning av «Lys og Varme» til bokmål, er nobelt.

«Mercedes Benz» avrunder dette glade album, sløyt Playboys, og glem nymoralismen, dette er pur hygge.

Hele Norges coronakart