DEBATT

Debatt: Mobbing

Sånn snakker jo guttene til oss nesten hele tida

Et nytt skoleår er igang, og som mammaen min alltid sa, nye muligheter. Jeg bruker min nye mulighet til å dele.

Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Jeg kunne se på lang avstand at det var noe. Det var helt tilfeldig at jeg møtte henne. Hun var ferdig på skolen, og jeg hadde trent. Hun sto og ventet på at trikken skulle kjøre forbi. Trikken var langt unna, men hun husket tydeligvis det alle unger i Oslo lærer tidlig - trikken er fus i alt.

Hun klemte meg hardt, hodet hennes rakk meg så vidt til magen. Pappahjertet mitt verket, fordi dette var unormalt og vondt. Hva har skjedd? Ingenting, hvisket hun. Kom igjen, jeg skal ikke bli sint, løy jeg. Det rant fra de store brune øynene. Hun visste at jeg kom til å bli sint, og derfor ble følelsen i magen verre da hun bestemte seg for å fortelle.

Vi var ute i skolegården, og de sa stygge ting til henne. Henne var venninnen, skjønte jeg. Jeg ba dem om å slutte, sånn du har sagt, pappa. At jeg skal være tøff, og være der for vennene mine.

Ja, så bra da, trøstet jeg. Det var ikke så bra. De sluttet, men når jeg hadde hentet sekken, ventet de på meg i gangen. Tre stykker, og de slapp meg ikke forbi. Bare stengte veien og begynte å kalle meg ting. Han ene sa at jeg var den eneste jenta han kjente i fjerdeklasse som hadde hatt bart siden førsteklasse og at jeg var jævlig stygg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer