Sanner maner til ro om Utøya-minnesmerke

Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) ber om at striden om minnesmerket ved Utøya legges bi. Beslutningen om hvor det skal plasseres, tas før sommeren.

Sanner skal nå vurdere plassering av minnesmerket på Utøykaia opp mot det som var planlagt på Sørbråten (bildet), men sier han vil komme med sin beslutning før sommeren. Foto: NTB Scanpix
Sanner skal nå vurdere plassering av minnesmerket på Utøykaia opp mot det som var planlagt på Sørbråten (bildet), men sier han vil komme med sin beslutning før sommeren. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det er viktig at alle nå bidrar til at vi kan få en verdig avslutning på diskusjonen om minnested. Det er en stor belastning for mange berørte at det har vært en uavklart og opphetet diskusjon. Alle har nå et ansvar for at vi kan få en verdig avslutning og få realisert minnestedene, sa Sanner da han tok imot Statsbyggs vurdering av forslaget om et minnesmerke på kaia på Utstranda.

Konklusjonen er at dette er et godt egnet sted, med sin nærhet til vannet og øya, og ved stedet der de terrorrammede ungdommene ble hjulpet i land.

Sanner skal nå vurdere plassering av minnesmerket på Utøykaia opp mot det som var planlagt på Sørbråten, men sier han vil komme med sin beslutning før sommeren.

Statsbygg-direktør Harald Vaagaasar Nikolaisen sier de har lagt stor vekt på dialog med naboene.

- Det er et sammensatt meningsbilde. Det er en del som er positive, noen nøytrale og det er også enkelte som er imot å ha det på kaia, sier han.

Naboer, som ikke ønsker et minnested så tett på der de bor, har varslet rettssak også dersom regjeringen nå velger Utøykaia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer