Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Sanner sanerer!

Mangler dekning for å skulle fjerne Y-blokka.

 Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner vil kvitte seg med Y-blokka.
Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner vil kvitte seg med Y-blokka. Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner vil sanere deler av eksisterende Regjeringskvartal til fordel for ny byutvikling. En nedsatt ekspertgruppe har gitt Sanner råd om å rive Y-blokka for å unngå bombefare i tunnelen under. Den samme ekspertgruppen argumenterer også for at det samme område da kan frigis som et nytt og åpent byrom.

Problemet er at rivningsargumentet ikke framstår som noe annet enn stråmannsargumentasjon. Når Sanner hevder at vi ikke kan ha bygg over en tunnel på grunn av terrorfare, tenker han da antakelig på de ansatte i Y-blokka som vil være utsatt dersom en bombe går av. Men hvis denne faren er reell, virker det jo svært alvorlig at Sanner samtidig går god for tanken om å etablere et åpent byrom, tilrettelagt for tusenvis av folk på akkurat den samme plassen. Har Sanner reflektert over hva det kan bety dersom den samme bomben går av i tunnelen under?

Å rive Y-blokka framstår som vikarierende argumentasjon og Sanner mangler fortsatt dekning for å skulle fjerne bygget. Halve byen ligger over tunneler, og statens ansatte er ikke av større verdi enn byens borgere. La derfor Y-blokka stå, og vis oss heller hva dette området kan bli når ny og historisk arkitektur omforenes på en interessant måte, der sikkerhetsargumentet blir en del av den helhetlige komposisjonen.

Hele Norges coronakart