KOMMENTARER

Sanners skurkemanual

Basert på egne erfaringer i boligmarkedet har jeg lenge nikket til en ingeniørvenns motto: Enhver entreprenør er en skurk inntil det motsatte er bevist, skriver Stein Aabø.

SKURKEFANGER: Kommunal-, moderniserings- og boligminister Jan Tore Sanner. Foto: Thomas Haugersveen NTB/Scanpix
SKURKEFANGER: Kommunal-, moderniserings- og boligminister Jan Tore Sanner. Foto: Thomas Haugersveen NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Nå har boligminister Jan Tore Sanner fått en manual som tar sikte på å avdekke skurker i bransjen. Fredag mottok han en rapport fra Byggenæringens Landsforening med den tabloide tittel:«Enkelt å være seriøs». Selv føyde Sanner til i løpet av dagen at utvalgets forslag vil gjøre det «vanskeligere å være useriøs». Og useriøse aktører i byggebransjen har de siste åra utgjort et stigende problem.

Dagbladet har gjennom en rekke avisartikler over de siste par årene påpekt sosial dumping og rene mafiatilstander i arbeidslivet. I takt med massiv arbeidsinnvandring og fri flyt av tjenester innenfor EØS-området, oversvømmes markedet av billige tjenester som både bedrifter og husholdninger fristes til å velge. Mange tjenester kommer fra useriøse tilbydere som underbetaler sine ansatte, skjuler sine synder gjennom bruk av underleverandører. I mange tilfeller kan det være vanskelig å skille det gode fra det dårlige og det lovlige fra det ulovlige. Byggherrer inngår kontrakter med antatt seriøse hovedentreprenører som så benytter et vell av underleverandører.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer