LEDER

Sanners utfordring

Ingress

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

Kommunalminister Jan Tore Sanner deltok i går på Norske Boligbyggelags store boligpolitiske konferanse. Boligpolitikken har i «alle år» ligget under dette departementet, som har nok av andre oppgaver. Nettopp det kan være en fordel for boligpolitikken og dens utfordringer. Som kjent henger alt sammen med alt, og mye av det som henger sammen, styres fra Kommunaldepartementet.

Befolkningsveksten er den viktigste driveren i boligpolitkken. Helt siden 2007 har befolkningsveksten vært høyere enn boligbyggingen. Det har oppstått et etterslep. Den viktigste utfordringen for enhver «boligminister» er å sørge for at det blir bygget nok boliger. Og ettersom det alt vesentlige av boligpolitikken er overlatt til markedskreftene, kan det være på sin plass å ha en Høyre-statsråd som øverste ansvarlige. Slike forstår seg på markedskrefter.

Med stor befolkningsvekst blir viktigheten av å planlegge for og regulere tomtearealer en av kommunenes viktigste oppgaver. Folk som flytter til de respektive kommuner må ha et sted å bo, deres barn må ha en skole og en barnehage å gå i, deres beste- og oldeforeldre et sykehjem å pleies på. Raske prosesser er derfor viktig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer