Sannhet foran vennskap?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BARNEOMBUDS-SAKEN: Anne Lise Ryel, den smilende helten fra dramaet rundt Manuela Ramin-Osmundsen, klarte ikke å være vitne til at venninnen holdt tilbake informasjon. Det er grunn til å tro at hennes kveldstelefon til Manuela Ramin-Osmundsen etter den første pressekonferansen med statsministeren, var årsaken til at statsråden oppsøkte Jens Stoltenberg dagen etterpå med opplysninger om hva som hadde skjedd. Etter det kunne hun ikke fortsette.

Under middagen på Arcimboldo (Kunstnerens hus) 3. januar 2008 var Anne Lise Ryel svært så gesjeftig. Det var hun som hadde spurt Manuela Ramin-Osmundsen om hvordan det gikk med ansettelsen av det nye barneombudet. Statsråden svarte at ingenting var avgjort og beklaget at Ida Hjort Kraby som villa ha vært en god kandidat hadde trukket søknaden. Anne Lise Ryel meldte dette tilbake til Ida Hjort Kraby som dagen etter ringte departementsråden og meldte seg på igjen.

Var ikke Anne Lise Ryel klar over hvem hun snakket med og hva hun drev med denne kvelden og at det kunne få konsekvenser for de involverte? Hun ønsket vel nettopp å oppnå at Ida Hjort Kraby skulle melde seg på igjen og få jobben? Når man er villig til å la vennskap veie mer enn habilitet ved å intervenere til fordel for en av søkerne slik Anne Lise Ryle gjorde, burde man være kald nok til å klare å ri av akutte anfall av dårlig samvittighet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer