Sannheten i stripene

Hva er forskjellen på svensk og norsk politisk offentlighet? Du finner mye av svaret i Rocky og andre svenske tegneserier, skriver Geir Ramnefjell

ROCKY: Utsnitt fra tegneserien om livsnyteren og slackeren Rocky. Tegning: Martin Kellerenman
ROCKY: Utsnitt fra tegneserien om livsnyteren og slackeren Rocky. Tegning: Martin Kellerenman Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den siste uka har den sedvanlige krangelen der Sverige anklages for å være et politisk korrekt mareritt - og Norge tilsvarende reaksjonært, blusset opp igjen. Denne gangen var det svenskene som begynte. Den overtente Aftonbladet-journalisten Martin Aagård har fått verbal pryl for sine angrep på Norge av alt fra VGs Astrid Meland til SV-leder Audun Lysbakken.

En slik debatt har selvfølgelig lett for å koke over, sjåvinismen bobler under topplokket hos både skribenter og lesere. La oss heller lene oss tilbake og tolke ulikhetene via noe litt hyggelig - tegneserier.

Svenske Martin Kellerman tegner Rocky, som står på trykk i Dagens Nyheter i Sverige og her i Dagbladet. Onsdag denne uka trykket vi en stripe med en samtale mellom to av seriens hovedpersoner: Rocky, og Magne. Sistnevnte forteller at han gjerne skulle skaffet seg en kjæreste fra Norwegian Defense League, for da kunne han behandle henne så dårlig han bare ville - uten at noen ville bebreide ham. Jeg ble nysgjerrig på hvilket parti som var brukt i den svenske originalen - og ganske riktig viste det seg å være Sverigedemokraterna (SD).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer