Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Aleris:

Sannheten om Aleris

Selve sannheten om Aleris finnes ikke. Det er 1000 sannheter om Aleris. Negative – og positive.

FLERE SANNHETER: Aleris har både gjort noe negativt som jeg har saksøkt dem for, og noe positivt som jeg har rost dem for. Muligheten for å nyansere et svart-hvitt bilde som pressen har skapt er heldigvis en av norsk presses sannheter, skriver innsenderen. Foto: Hans Arne Vedlog
FLERE SANNHETER: Aleris har både gjort noe negativt som jeg har saksøkt dem for, og noe positivt som jeg har rost dem for. Muligheten for å nyansere et svart-hvitt bilde som pressen har skapt er heldigvis en av norsk presses sannheter, skriver innsenderen. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I saken Aleris-saken i Dagbladet lørdag framsto det som jeg ikke hadde opplevd Aleris som en velfungerende arbeidsplass.

Sitatet er korrekt, men jeg har også formidlet andre sannheter til avisa. For eksempel at jeg ikke har opplevd noe kritikkverdig på den siste plassen jeg jobbet på. At en av mine tidligere sjefer var en god sjef, overkjørt av sin sjef. To av mange, nyanserte sannheter fra meg til Dagbladet.

Jeg var den første som sto fram som saksøker. Jeg ble altså representant for den negative sannheten om Aleris.

Jeg står ved det jeg har sagt. Jeg har forsøkt å nyansere og balansere mine utsagn, vel vitende om at sakene ikke ville bli det. For jeg visste at saken ville bli ensidig i en innledende fase.

Jeg var forberedt på å skrive dette innlegget om at jeg også har sagt positive ting om min arbeidsplass, positive ting om Aleris til journalistene som har intervjuet meg. Jeg vet at det er svart-hvitt som er pressens foretrukne verdenssyn, men min verden er fylt med nyanser.

For det er like sant for meg at Aleris har gjort noe negativt som jeg har saksøkt dem for, som at de har gjort noe positivt som jeg har rost dem for. Muligheten for å nyansere et svart-hvitt bilde som pressen har skapt er heldigvis en av norsk presses sannheter.

Mange mediers måte å presentere sannhet på virker splittende og konfliktskapende. Samtidig er deres viktigste rolle å informere om kritikkverdige forhold i samfunnet. For å få til dette må vi dessverre leve med de negative sidene ved mediene, men jeg håper i det minste at det kan medvirke til at vi blir kvitt noen av de negative sidene ved Aleris.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!