Sannheten om fortida

Ung amerikaner søker svar i Sameland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Den heller svulstige romantittelen til tross: Amerikanske Vendela Vidas første bok på norsk er en lettlest og upretensiøs fortelling om å oppsøke sine røtter. For heltinnen i romanen blir reisen for å finne svar lang. Hun må til en hustrig bygd i Finland, og videre over grensen, til Finnmark.

Norge er ikke et ukjent landskap for forfatteren. Hun har besøkt Alta og Karasjok, og nå seinest Litteraturhuset i Oslo, sammen med forfatterektemann Dave Eggers. Tospannet tilhører de fremste intellektuelle stemmene i amerikansk samtidslitteratur og er redaktører for hvert sitt litterære tidsskrift. Vidas magasin, The Believer, er kjent for det særegne kravet til anmelderne i staben: Du skal ikke slakte!

Foreldreløs

Vi sparkes rett inn i en handling som har godt driv fra første side: Ei uke etter farens begravelse befinner amerikanske Clarissa seg i Helsingfors, i en kaostilstand. Ikke bare er hun plutselig foreldreløs – moren forsvant da Clarissa var fjorten – hun har også fått vite at faren ikke var hennes biologiske far. Og ikke nok med det, Clarissas samboer kjente til hemmeligheten, men holdt den skjult for henne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer