DEBATT

DEBATT: Legalisering

Sannheten om skoledebatten

Unge Venstre ønsker å fremstå som offer i denne saken

PROMO: Skolen ønsket ikke materiell som promoterer rusbruk visuellt, skriver elever med Breivang VGS.  Foto: Norsk narkotikapolitiforening
PROMO: Skolen ønsket ikke materiell som promoterer rusbruk visuellt, skriver elever med Breivang VGS. Foto: Norsk narkotikapolitiforening Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

På Breivang videregående skole den 30. august skulle det vært skoledebatt. Skolen nektet derimot Unge Venstre å ha oppe sin «legalize it» plakat, som er laget for å fremme en ruspolitikk som tillater et nåværende ulovlig rusmiddel. Vi mener at da skolen nektet Unge Venstre å fremme bruk av cannabis gjennom en plakat, er dette er helt etter loven. På skolens område skal ikke bruken av noen rusmidler i det hele tatt fremmes, vi skal tvert imot forebygge det.

Unge Venstre mener at de ble nektet ytringsfrihet fordi de ble bedt om å ta ned en kontroversiell plakat. Sannheten er at ingen ble nektet ytringsfrihet, da det var åpent for å diskutere ruspolitikk og legalisering i skoledebatten som skulle ha vært. Ungdomspartiet valgte å ikke respekterte ledelsen sin beslutning angående plakaten, til tross for dette merker vi oss spesielt at Unge Venstre ønsker å fremstå som offer i denne saken, bare fordi skolen ikke ønsker å promotere rusmidler visuelt.

Fylkesutdanningssjefen i Troms Børre Krudtå mener opplæringsloven er veldig klar. Det står i paragraf 9.6:«Skoleeigaren skal sørgje for at elevane ikkje blir utsette for reklame som er eigna til å skape kommersielt press, eller som i stor grad kan påverke holdningar, åtferd og verdiar, mellom anna på skolens område, i lærebøker og andre læremiddel som blir nytta i opplæringa». Vi mener at skolen gjorde det riktige valget i denne saken, ved å ikke tillate å fremme bruk og promotering av et (foreløpig ulovlig) rusmiddel. Spesielt fordi Børre Krudtå sendte ut brev til alle videregående skoler i forkant av skoledebatt for å gjøre det klart at plakaten bryter med opplæringsloven. Fylkesutdanningssjefen forteller også at Unge Venstre fikk samme beskjed om å ta ned plakaten på fem tidligere skoledebatter, så hvorfor nektet de så sterkt i dag?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer