Sannheten om Turbonegers nye sceneantrekk

- Neppe en tilfeldighet at både Heidi Klum og David Guetta har herma.

NY GARDEROBE: Rune Grønn i et bondeinspirert snekkerbukseantrekk, Tommy Akerholdt i standard denimhabitt, Tony Sylvester med en homoerotisk skinnlue, Thomas Seltzer med en modifisert versjon av seilerkosymet og en 70-talls Knut Schreiner. Her foran Orange Scene på Roskildefestivalen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen
NY GARDEROBE: Rune Grønn i et bondeinspirert snekkerbukseantrekk, Tommy Akerholdt i standard denimhabitt, Tony Sylvester med en homoerotisk skinnlue, Thomas Seltzer med en modifisert versjon av seilerkosymet og en 70-talls Knut Schreiner. Her foran Orange Scene på Roskildefestivalen. Foto: Kristian Ridder-NielsenVis mer

ROSKILDEFESTIVALEN (Dagbladet:): Sminke, matrosdresser og denimhabitter. Turbonegers visuelle profil har gått hånd i hånd med tonene til låter som «Fuck the World» og «I Have Erection» de siste 15 årene.

Etter at den nye vokalisten Tony Sylvester meldte sin ankomst i bandet for rundt to år siden, har de brukt hans kompetanse som tidligere moteskribent til å bytte ut garderoben enda en gang.

Resultatet har de nettopp begynt å ta med seg ut på veien, blant annet under gårsdagens konsert på Orange Scene på Roskildefestivalen.

- Vi ville starte året med en ny look. Tony har tatt med seg en stilsikkerhet og en stilbevissthet inn i bandet. Den har jo alltid vært der, men nå har den virkelig fått sitt utspring, sier Knut «Euroboy» Schreiner til Dagbladet.

Nytt midjefokus Selv har han blant annet omfavna et par slengbukser og solbriller som Elton John ville drept for - ifølge gutta en av de viktigste rockestilene på 70-tallet.

- Det er den typen bukser som rockerne brukte fra 1974 til 1976. Pete Townsend, Jimmy Page og alle de gutta. Men de har dessverre aldri funnet veien tilbake i motebildet igjen, uansett hvor mye retro man omfavner i disse dager, sier Schreiner.

- Vi tvinger fokuset tilbake på midjen, det er altfor lenge siden sist, skyter Thomas Seltzer inn.

De røde solbrillene, som Seltzer insisterer på at ikke har sitt utspring fra «Yellow Brick Road», men hippien Dez Cadena i Black Flag, fant Schreiner på kostymelageret hos TV 2.

- Vi opptrådte på «Torsdag kveld fra Nydalen» og jeg var inne i garderoben der da jeg fant dem. Jeg tenkte bare «å, fett, jeg har ikke sett briller som dette før», og siden da har jeg brukt dem.

- Dere sier Tony har kommet inn og gitt dere nyvunnet stilfokus. Hvem har det i så måte vært mest jobb med?

- Rune (Grønn, journ.anm) er slik sett en mystisk kar. Men etter at han begynte å bruke snekkerbukser på scenen, så har det jo blitt trendy igjen. Det er neppe en tilfeldighet at både Heidi Klum og David Guetta har herma og begynt å gå med det. Bondestilen hans har slått an, sier Seltzer.

Hardt og rått Mens Hank Von Helvete hadde en hang til rumperaketter, har også Tony Sylvester sansen for homoerotikk. Hans kostyme gir, ifølge ham selv, tydelige nikk til den dampende hete og kontroversielle Al Pacino-filmen «Cruising», som handler om en seriemorder som går etter homofile menn i S&M-miljøet.

- Ingen romantikk. Det er bare hard og rått. Vi tuller ofte om at bandet vårt handler ikke om frihet, men om orden og struktur. Totalitarisme.  Vi informerer deg om at du skal ha det morsomt fra scenen. Vi spør ikke, sier Sylvester.

Da bandet var tilbake på Roskildefestivalen i går, var det for første gang siden 2005. Den gang hadde det ikke gått så bra.

- Det var en veldig dårlig konsert. Vi var uinspirerte og det føltes egentlig ikke noe spesielt for oss å spille på Roskilde, sier Schreiner.

- Vi var blaserte, rett og slett, sier Seltzer.

- Det var forventinger både innad i bandet og utenfor bandet som gjorde at konserten bare føltes som ei lita tue i veien til en tilværelse som superstjerner. Vi trodde egentlig aldri at vi skulle spille på Roskilde igjen, fortsetter Schreiner.

FULLFIGUR: Turboneger før de går på Orange scene under Roskildefestivalen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
FULLFIGUR: Turboneger før de går på Orange scene under Roskildefestivalen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer