Sannhetens øyeblikk

I går kveld gjenopplevde Aslaug Moi Frøysdal kjempetabben som førte til at hun tapte mer enn 1,3 millioner kroner. Hun visste at kua går drektig i ni måneder. Likevel svarte hun elleve...

- Idet jeg snudde tavla for å vise fram svaret, visste jeg at ni måneder var det riktige. Jeg ville til å rope «Nei, nei, nei!» og stryke ut svaret. Men så ble det for flaut. Jeg tenkte alle ville tro at jeg hadde kikket på Bjørn Tores tavle, og at jeg forsøkte å jukse. Så jeg lot være. Det var dumt av meg, sa sympatiske Aslaug etter å ha sett finalen på storskjerm ved utestedet Soho i Oslo.

I stedet for hus til én million og bil til 335000 ble Aslaug, som tapende «Farmen»-finalist, sittende igjen med ingenting. Bare fordi hun - mot bedre vitende - svarte at kua går drektig i elleve måneder.

Alt gikk skeis

- Jeg hadde trengt den premien så enormt. Nå fikk jeg ikke engang trøstepremie, konstaterer Aslaug der hun står i viraken på finalefesten - pyntet i rosa og med sine velkjente grønne øyne og oransjefargede hår.

- Dessuten var jeg den som holdt ut det verste savnet. I 75 dager var jeg borte fra Siri Astrid, min tre år gamle datter.

- Hva var det verste med tapet?

- At vi var lovet å reise hjem dagen etter. Men i stedet ble vi tvunget til å reise tilbake til gården for å vise publikum rundt. Der måtte jeg stå, i øs pøsende regnvær, smilende og blid, mens jeg egentlig hadde lyst til å gråte. Både fordi jeg hadde tapt, fordi jeg lengtet etter datteren min, og fordi mannen min akkurat var blitt innstilt som nummer to til en kjempeviktig jobb. Vi ble på en måte finaletapere, begge to.

Samboer Finn Eirik Modal er ikke i tvil om at Aslaug burde ha vunnet:

- Husdyrhold, etikk, moral - jeg mener Aslaug hadde mer substans på gården enn de andre. Men viktigere enn at premien gikk tapt, er det at Aslaug kom ut med æren i behold. Hun sto for det hun mente.

Modal mener likevel at Bjørn Tore Bekkeli var en grei vinner:

- Han kom for å vinne. Han vant på sine premisser, og han holdt seg lojal mot sine.

Wilborns favoritt

Ei uke ut i innspillingen, røpet programleder Frithjof Wilborn at han hadde en personlig favoritt som vinner. Han ville ikke si hvem.

- Men nå kan du si det?

- Det var Bjørn Tore.