Sannhetsforkjemperen

Krimforfatter Tom Kristensen er klar med sin sjuende bok, «Dypet». Inspirasjon fant han under en oljeplattform i Nordsjøen.

NY ROMAN: Krimforfatter Tom Kristensen har tatt et dypdykk ned i Nordsjøen. Historien han fant, var svært betent. Bildet er tatt på Norsk Maritimt Museum. Foto: Nina Hansen
NY ROMAN: Krimforfatter Tom Kristensen har tatt et dypdykk ned i Nordsjøen. Historien han fant, var svært betent. Bildet er tatt på Norsk Maritimt Museum. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| «Dypet», som slippes 7. juni, ble til ved en tilfeldighet.

- For to år siden ble jeg kontaktet av dokumentarfilmprodusent Styrk Jansen. Han fortalte om en påstått nestenulykke på oljeplattformen Cormorant Alpha i Nordsjøen, og ville jeg skulle skrive et filksjonsfilmmanus om episoden, forteller Kristensen.

Sommerfugleffekt Da Dagbladet møter ham, sitter han langt fra dykkerutstyr og saltvann på Bibliotekbaren på Bristol. Han forteller at filmmanus ble det ikke, men at han ikke klarte å slippe den betente historien Jansen fortalte.

«Dypet» er Aschehougs sommersatsning, og handlingen begynner i 1981.

To dykkere går ned på 81 mesters dyp for å kutte en weier, den ene dør, den andre overlever mot alle ods. Olje- og energiministeren trues, og historien drives fram av hvordan en liten aktivitet som dykking, kan få betydelige konsekvenser for verdenspolitikken.

Romanen har tydelige likhetstrekk med Cormorant Alpha-hendelsen. Likevel lar forfatteren det ende godt i sin fortelling.

- Moralen er at virkeligheten er nådeløs. I krim vinner det gode over det onde. Slik er det ikke utenfor bøkene, sier den prisbelønnende forfatteren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer