Sannhetssøkeren

Anne Marit Jacobsen er kjent for å romme både gråten og latteren i sine roller. Viktigst for henne selv er det å ikke være «hest på stallen»!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Over 100 norske kvinnelige kunstnere innenfor feltene skuespill, regi, bildekunst, skjønnlitteratur og musikk har stemt på to kvinner innenfor sitt eget felt og to fra de andre områdene.

  • De to fra hvert felt som fikk flest stemmer, vil bli presentert i Dagbladet utover sommeren. Først ute er skuespiller Anne Marit Jacobsen .

- Det var virkelig hyggelig å høre om denne kåringen, sier hun tankefullt mens blikket er festet på Tiko som har snuten begravd i lyngen. - Spesielt nå, etter debatten som kom etter uttalelsen min i fjor. Det ble jo litt styr.

Uttalelsen hun henviser til falt i et portrettintervju i Dagbladet der hun hevdet at hun ikke hadde fått de store, klassiske rollene fordi hun har vært for tjukk. Etterpå gikk flere kvinnelige skuespillere ut i avisene og støttet henne.

- Man kan ikke bare plukke folk til roller etter utseendet. Det er jo utstrålingen som er viktigst, sier Anne Marit Jacobsen bestemt.

- Har du selv noen kvinnelige skuespillerforbilder?

- Ja, Judi Dench har vært et lite forbilde. Hun er ikke klassisk pen, men kjempedyktig. Svenske Margaretha Krook er også flott, hun har en indre utstråling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer