Coronasmittet

«Sannsynlig» smittekontakt. Var på jobb

To ansatte ved byggeplassen til det nye Nasjonalmuseet hadde antatt kontakt med en person som mandag fikk påvist coronasmitte. Tirsdag var begge på jobb.

BYGGEPLASS: Én person på byggeplassen er påvist coronasmittet. To ansatte som har hatt sannsynlig kontakt med den smittede, var på jobb dagen etter at smitten ble kjent. Foto: Bjørn Langsem
BYGGEPLASS: Én person på byggeplassen er påvist coronasmittet. To ansatte som har hatt sannsynlig kontakt med den smittede, var på jobb dagen etter at smitten ble kjent. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 69.10% Første dose: 78.11%

Mandag kveld gikk en e-post ut til alle ansatte i Vinje Industrier og deres underleverandører ved byggeplassen på nye Nasjonalmuseet.

I e-posten, som Dagbladet har fått tilgang på, sto det at en medarbeider har fått påvist smitte av coronaviruset. Daglig leder Jørn Furnes i Vinje Industri bekreftet smittetilfellet overfor Dagbladet tirsdag.

Kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg, som er byggherre for prosjektet, sa tirsdag til Dagbladet at hun var blitt informert om at alle den smittede hadde vært i kontakt med var satt i karantene i henhold til FHIs anbefalinger.

Torsdag kom fram at dette ikke var korrekt. Én person har siden 13. mars vært i karantene av årsaker urelatert til smittetilfellet som ble påvist mandag. To ansatte som har hatt «sannsynlig kontakt» med den smittede ble ikke satt i karantene før onsdag.

Dette opplyser Jørn Furnes overfor Dagbladet.

- Det er i dag to arbeidstakere som er i karantene grunnet sannsynlig kontakt med den smittede på byggeplassen. De var på arbeidsplassen dagen etter at det ble påvist smitte, opplyser Furnes til Dagbladet torsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer