Anmeldelse: «Star Wars: The Last Jedi»

Sannsynligvis den beste nye «Star Wars»-filmen vi kommer til å få

«The Last Jedi» tar Star Wars-universet inn i nytt tematisk terreng.

Etterlengtet: Forventningene har vært høye til Rian Johnsons Star Wars-film «The Last Jedi». Video: Lucasfilm. Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Helt siden Disney og Lucasfilm kunngjorde den tredje og avsluttende trilogien med Star Wars-filmer, synes det åpenbart at «Episode VIII» ville bli rosinen i pølsa. Ikke på grunn av overtroen som tilsier at andre film i en Star Wars-trilogi er den beste (for hver «Empire Strikes Back» finnes det en «Attack of the Clones»), men fordi den skulle regisseres av «Brick»- og «Looper»-regissør Rian Johnson.

Som J. J. Abrams tilhører Johnson en generasjon amerikanske filmskapere hvis ambisjoner for filmmediet dreier seg om å gjenskape og videreføre ånden fra underholdningsfilmene de så som tenåringer. Forskjellen er bare den at mens Abrams først og fremst er en pålitelig forvalter av merkevarer, skrider Johnson til verket med et unikt øye for detaljer og et ubestridelig cinematisk talent. Hvis kinofilmens framtid virkelig ligger i ærbødige utvidelser av eksisterende sjangerfranchiser, er det filmskapere som Johnson man vil se i registolen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer