LEDER

Syria-krigen

Sant helvete inne i Aleppo

Omlag halvparten av de drepte sist helg var barn.

VIL KNUSE ALEPPO: Syrias president Bashar al-Assad
VIL KNUSE ALEPPO: Syrias president Bashar al-Assad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Bombeangrepene mot den syriske byen Aleppo de siste dagene blir av innbyggere og hjelpearbeidere omtalt som de verste i Syria-krigens fem år lange historie. Det sier ikke lite. Siden torsdag i forrige uke, da våpenhvilen brøt sammen, har russiske bombefly og syriske kamphelikoptere trappet opp angrepene mot den østre delen av byen som er kontrollert av opprørsstyrkene. FN anslår at det fortsatt bor omkring 250000 mennesker i dette indre området av Aleppo.

Partene skylder på hverandre for bruddet på våpenhvileavtalen som trådte i kraft mandag 12. september. De russiske og syriske styrkene blir beskyldt for krigsforbrytelser. Russernes svar er at anklagene fra USA og alliansepartnerne bidrar til å trappe opp krigen. Mens fordelingen av skyld diskuteres, melder folk innenfra de opprørskontrollerte delene av Aleppo at angrepene har antatt en ny og farligere form. De rapporterer at de russiske flyene nå bombarderer byen med spesielle bomber som er utviklet for å knuse bunkere. «Bomber som rister», kaller befolkningen dem. Disse russiske bunkers-bombene kan angivelige veie opptil et tonn og trenge gjennom to meter tykk betong.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer