Sant og usant om språkkartlegging

Vi kom ikke med usannheter i vår kronikk om språkkartlegging i barnehagen.

FOR DÅRLIG: Ingen av verktøyene for språkkartlegging i barnehagen har god nok kvalitet, skriver artikkelforfatterne. FOTO: SCANPIX
FOR DÅRLIG: Ingen av verktøyene for språkkartlegging i barnehagen har god nok kvalitet, skriver artikkelforfatterne. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Dagbladet 4. april beskylder Bente Hagtvet og Dorthe Bleses oss for å komme med usannheter og personangrep. De viser til vår kronikk 15. mars der vi skriver om de uheldige konsekvensene av massekartlegging av barn i barnehagen, med utgangspunkt i vår bok «Mestrer, mestrer ikke. Jakten på det normale barnet».

Det er uklart hvilke personangrep Hagtvet og Bleses sikter til. Men det kan tenkes at noen føler seg truffet, fordi vi setter søkelys på habilitet og kommersialisering av kunnskap. Vi mener det er kritikkverdig at fagpersoner med egeninteresser i at bestemte kartleggingsverktøy tas i bruk, sitter i offentlige utvalg der slike verktøy vurderes. Dette er tilfelle for Bleses og Hagtvet.

De satt i Ekspertutvalget for språkkartlegging nedsatt av Kunnskapsdepartementet (KD) som leverte sin rapport 16. desember 2011. Utvalget konkluderte med at ingen av verktøyene de har vurdert imøtekommer alle kravene som stilles til språkkartlegging. Som det ble sagt på lederplass i Dagsavisen: Ingen av verktøyene har god nok kvalitet. Hagtvet og Bleses mener denne påstanden er usann. «Her har vi førstehåndserfaring», skriver de, «for vi satt i ekspertutvalget». Sammen skrev de en 20 siders dissens.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer