Santana nekter å gi seg

SAN RAFAEL, Nord-California (Dagbladet): Carlos Santana (55) ble avvist av de fleste på 90-tallet. Som hevn laget han «Supernatural» og solgte 25 millioner album.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- I ei tid med sinne og frykt trenger vi en åndelig trollmann. Sjamaner helbreder med musikk og urter. Min musikk er mitt bidrag til å lege en såret verden. Derfor albumtittelen, «Shaman», sier Carlos Santana gjennom eimen av røkelse i lokalene hans i industriområdet i småbyen San Rafael. Den ligger en knapp halvtime i fruktbart 68er-land nord for San Francisco.

Santana forteller hvor oppgitt han er over at menneskeheten er så svak at vi fortsatt forsøker å ta livet av hverandre. Han er ikke minst kritisk til president Bush og hans såkalte kamp mot terrorisme.

- Vi har Allah, Buddha, Krishna, Rama, Jehovah, og alle ønsker fellesskap og harmoni på denne planeten. Det er også mitt budskap: Vi må få fram det positive i oss, og dyrke det gode.

Comeback-hippie

Det var fra dette lokalet, som han nå har invitert Dagbladet inn i, han frustrert og oppgitt ringte sin gamle venn og mentor, den omdiskuterte og mektige Clive Davis, på tampen av 90-tallet. Sjefen i Arista Records, mannen som i 1969 ga Santana platekontrakt og som også oppdaget Whitney Houston og Alicia Keys, lyttet til den bitre hippien fra Woodstock.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer