Santanas Grammynatt

Veteranen Carlos Santana stikker trolig fra Grammyutdelingen i morgen tidlig med gitar over den ene skuldra og en bag med trofeer over den andre.

Den 52 år gamle gitarvirtuosen som står bak et av musikkhistoriens mest oppsiktsvekkende come-back i fjor med albumet «Supernatural». Plata topper nominasjonslista og er listet i ti kategorier.

10 nominasjoner

- Nominasjonene viser at det er musikken og ikke alderen som teller, sier Santana som feiret Grammyfesten på forhånd i går natt. Selve albumet har 11 nominasjoner, men hitsingelen «Smooth» er nominert som årets sang. Trofeet går i så fall til Matchbox 20-sangeren Rob Thomas som har skrevet låta.

- Hvis vi ikke vinner noenting, blir det en stor skuffelse, sier Clive Davis i Santanas plateselskap Arista Records.

Gamlingene mot barnebarna

«Supernatural» konkurrerer i fire kategorier mot trioen TLCs album «Fan Mail», som har fått åtte nominasjoner. I klassen årets single kjemper de mot Backstreet Boys «I Want it that Way» fra albumet Millennium, Chers fjorårshit «Believe» og latinostjernen Ricky Martins sommerhit «Livin' La Vida Loca».

Backstreet fansens fjortenårige kjernepublikum er dårlig representert blant stemmegiverne. Derfor levnes bedårerne lite håp i denne klassen.

Nykommerne

Om kritikerne får viljen sin er det Macy Gray som kan plukke med seg Grammyprisen som årets mest overbevisende nykommer. Debutalbumet «On How Life Is» var en av fjorårets store musikalske overraskelser. Rivalene er rock-rapperen Kid Rock, tenåringsstjernen og prinseflørteren Britney Spears, Christina Aguilera og bluesgitaristen Susan Tedeschi.

Jimis første

Kveldens uventede Grammyvending kan komme hvis den avdøde The Doors-gitaristen Jimi Hendrix vinner sin første Grammy med videoen «Band of the Gypsies - Live at Fillmore East».

FORSKUDDSFEIRING: I morgen tidlig får Carlos Santana og Rob Thomas vite om de feiret Grammyseieren forgjeves i går natt på Beverly Hills Hotel.