Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Santanas julegave: 1 stk hjemløs bandkollega

Fant igjen Marcus «The Magnificent» Malon på lokalnyhetene.

(Dagbladet:) - Marcus «The Magnificent» Malon! sa Carlos Santana og humret hjertelig, da han ble gjenforent med sin tidligere bandkollega på den lokale tv-kanalen KRON 4 i San Fransisco fredag.

- Oh man, var alt Malon fikk ut til svar.

(Santana:) - Oh man!

(Malon:) - Look at you!

(S:) - Marcus «The Magnificent» Malon!

(M:) - Man! You don't know how hard I tried to get to see you, man.

(S:) Oh, Marcus, it's an honor to be in your presence man, I always cherished you man, your family was always so gracious to us-

Nå har dette hjerteskjærende møtet gått verden rundt.

Fant Malon på nyhetene Det var bare tilfeldigheter som gjorde at Santana gjenfant sin gamle bluestrommeslager. Malon, en hjemløs mann, dukket opp i et nyhetsinnslag på lokalnyhetskanalen KRON 4 i San Fransisco om ulovlig søppeldumping i den tilstøtende byen Oakland.

Der møtte journalisten Stanley Roberts tilfeldigvis på Malon, som plutselig sa at han pleide å spille trommer for Santana band, Santanas originale bluesband.

- Jeg er hjemløs og på gata fordi jeg kom i noen problemer som gjorde at jeg endte i fengsel, også mistet jeg alt, sa Malone.

Santana så nyhetsinnslaget, og dro ut i gatene på jakt etter sin gamle bandkompis. Etter flere dager måtte han og manageren kaste inn håndkleet, og ringe journalisten Roberts, som fant Malon i løpet av 20 minutter.

Dermed ble gjenforeningen foreviggjort på lokal-tv.

Sakens seiersgang Saken har gått sin seiersgang på nettet og i internasjonal presse, og på søndag var Santana og Roberts på CNN.

Der uttrykte Santana sin «hjertelige takknemlighet» til journalisten som hadde gjort gjenforeningen mulig, på en noe svulstig måte:

- Denne videoen har gått rundt hele verden. Den er i India, i Malaysia, og folk gråter. De har ikke noe imot å gråte gledestårer over at to brødre kan komme sammen igjen. Vi har alle folk i familien som ender på feilsted - som ikke går fortapt, men ender på feil sted. Mange mennesker i verden kjenner seg igjen i denne historien. Til gjengjeld vil de gjøre noe for noen som vil velsigne dem. Denne historien du har satt igang, Stanley [Roberts], med Marcus, den er nå på vei til å bli en hellig historie, en hellig gjenforening.

Får spille igjen Santana sa også at han vil gjøre det han kan for å få Malon på beina igjen «med eleganse og ynde så han kan leve et lykkelig liv».

- Jeg vil gi ham et sted å sove i en leilighet, skaffe ham noen klær, og bare få ham ut av gata, sa Santana i CNN-intervjuet.

Ikke minst vil han gi Malon og hele bluesbandet en sjanse til å spille med ham igjen, og «hvis gud vil» er Malon, som ikke har spilt congas på en stund, klar til å gå i studio i januar eller februar.

- Vi har skrevet en sang til ham, la Santana til.

- Den heter «Magnificent Marcus Malone».

«OH MAN!»: Gjenforeningen mellom Santana og hans tidligere trommis Marcus Malon, nå en hjemløs mann, ble mer enn hjertelig. Foto: AP / KRON 4 / NTB SCANPIX
«OH MAN!»: Gjenforeningen mellom Santana og hans tidligere trommis Marcus Malon, nå en hjemløs mann, ble mer enn hjertelig. Foto: AP / KRON 4 / NTB SCANPIX Vis mer