Såpe for alle penga

Den svenske såpeserien «Venner og fiender» er oversatt til norsk - og den 21. september er det premiere på TVNorges storsatsing. 263000 kroner koster det å spille inn hver episode.

To episoder om dagen spilles inn av den nye TV-såpen i svenskenes Hollyhammar, og totalt 170 epsioder har TVNorge hittil bestemt skal spilles. Svenskene har hittil vist 410 episoder av serien, som bygger på det samme manuset som nå er gjort til norsk.

- Dette blir på ingen måte Ibsen, men rett og slett hverdagsliv med alt det fører med seg. Jeg kjenner meg i hvert fall igjen i serien - og det tror jeg også mange andre vil gjøre, forteller Geir Børresen til Dagbladet.

Han spiller pappa Frank Fossum i serien, som er full av hat, utroskap, kjærlighet, tilgivelse - i det hele tatt det som skal til for å få til en ekte TV-såpe.

Selv om hver episode koster over en kvart million å spille inn, håper TVNorge at serien, som i sin tid var populær i Sverige, kan sørge for bedre regnskapstall i TV-selskapet.

- Dette er et spennende prosjekt - og vi har det utrolig moro. Jeg er sikker på at det også vil fungere for norske TV-seere, sier Geir Børresen.

Det er for øvrig klart for gjensyn med folkekjære «Wesenstund» og det noe omdiskuterte «Mandagsklubben» på TVNorge i høst. Dessuten vil Knut Borge dukke opp med en egen spørrelek.