Såpe i super-tempo

Innspillingen av «De syv søstre» foregår i stormfart om dagen. 96 episoder skal være ferdige innen juli, og scenene produseres på løpende bånd. - Det føles som om vi jobber på fabrikk, sier regissør John Sullivan mellom hektiske opptak.

Stedet er London Pub i Oslo, alias homseklubben Club Garbo i Solbekk. Lokalet er fylt til trengsel av kameraer, lyskastere, skåler med kondomer, kabler og kostymer. Litt i bakgrunnen holder statistene til, noen en smule nervøse foran skuespillerdebuten. I løpet av de fire timene Dagbladet var flue på veggen, ble en ti sekunder lang scene spilt inn, så hvordan teamet skal klare å produsere tre til fire halvtimes episoder i uka gjenstår å se.

Venting og atter venting

Ved bardisken sitter Arne Lindtner Næss (Frode) og Simon Andersen (Roy) og finpusser på replikkene sine.

- Dette er første opptaksdag siden april for oss, og det har vært full fart siden i morges, forteller Arne.
- Jeg har savnet Roy, jeg, så det er deilig å komme i gang igjen, sier Simon.

Men de kan opplyse at de ikke har mistet tråden i handlingen.

- Alle vil vite hva som skal skje, både folk på gata, de som ringer og de som skriver brev. Men stort sett får vi bare hyggelig oppmerksomhet, selv om det er et par ting jeg ikke skal gjøre i offentlighet igjen, humrer Simon hemmelighetsfullt.

Scenene tas opp hulter til bulter, og selv skuespillerne blir forvirret innimellom.

- Vi får manus to uker i forveien, men vi må pugge nye replikker samtidig som vi spiller inn. Av og til lurer jeg på om den og den har gjor det og det, forteller Simon.
- Men vi begynner å få rutine på det nå, og blir ikke like lett stresset som i begynnelsen, tilføyer Arne.

En drøm blir virkelighet

I et hjørne av lokalet sitter seks gutter som har sin livs opplevelse. De kaller seg den uoffisielle fanklubben til «De syv søstre», og har fått lov til å være statister under dagens opptak.

- Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Vi er helt hekta på denne serien, den er bare råbra. Vi ser alle episodene sammen, eller vi ringer hverandre i pausene og diskuterer utviklingen, forteller Gunnar, som kaller seg klubbens pressetalsmann.
Kim blir valgt ut til å bevege seg bak skuespillerne, og han vandrer dypt konsentrert med andektige skritt over gulvet sånn cirka sju ganger før regissør Sullivan er fornøyd med opptaket.

- Dette er bare så stort, stråler han etterpå, og har aldri vært så nær sin store helt Frode før.

NESTEN KLARE: Den siste finpussingen replikkene må foregå samtidig som sminkingen.
Arne Lindtner Næss får den siste sminken.