Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Såpe-lesber i skuddet

Homseparet Roy og Frode ble et brennhett tema i de tusen hjem da de dukket opp i familiesagaen «De syv søstre». Nå entrer lesbeparet Randi og Mette TV2s såpesuksess. Til høsten slår de to parene sine pjalter sammen for å lage barn!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I begynnelsen av september starter en ny runde med «De syv søstre» på TV2. Og allerede i første episode treffer det velkjente homseparet Roy og Frode sine nye lesbiske åndsfrender.

Dermed er det klart for nye runder med intriger, skandaler, utroskap, svik, skillsmisser og forelskelser i familiesagaen «De syv søstre».

Slåssing og sjalusi

Det er to blytøffe damer som skrives inn i TV2s populære serie.

- Vi har et voldsomt forhold med slåssing og gjenforeninger, krangling og sjalusi, røper Wenche Beate Dessingthon (34) som spiller den ene halvparten av lesbeduoen.

- Men det har ikke vært intensjonen å skape klisjélesber med rullings i baklomma. Utgangspunktet var at rollene skulle være to alminnelige norske jenter, sier Randi Garmann Lønrusten (32), Dessingthons partner i serien.

Møtes på Garbo

Jentene dukker opp etter at Frode og Roy har møtt dem på homseklubben Garbo. De to parene bestemmer seg for å få barn sammen, hvilket gir grobunn for både problemer og intriger i adskillige episoder, uten at de to skuespillerne vil avsløre for mye.
I første omgang har lesbeparet bare en gjesteopptreden, men etter jul braker det løs for alvor, og jentene blir etter hvert sentrale skikkelser i serien - som vil være å se til langt inn i år 2000.

Truet på livet

Simon Andersen, som spiller Roy, ble truet på livet etter de første episodene hvor rollefiguren hans framsto som homofil.

Men verken Wenche Beate Dessingthon eller Randi Garmann Lønrusten frykter negative reaksjoner, selv om småbarnsmødrene allerede har fått merke at de gestalter to uvanlige rollefigurer.

- Folk på settet har begynt å spørre oss om vi er heterofile. Det er jo ikke akkurat noe vanlig spørsmål å få fra kolleger man ikke kjenner. Slike småting får en jo til å tenke igjennom saker og ting, sier Wenche Beate.

Begge skuespillerne er utdannet utenfor Norge, og de kontroversielle rollene er deres første store oppdrag her hjemme. Men de har ingen betenkeligheter av den grunn.

- Hvorfor skulle vi ha det? spør Wenche Beate.

- Gleden ved å være skuespiller er at man kan sette seg inn i andre roller. Så nå har jeg prøvd å kikke på damer, og har sett alle episodene av «Ellen», smiler Randi Garmann Lønrusten - tydelig spent på høstens TV-begivenhet.

<B>ELSKER, ELSKER IKKE:</B> Randi Garmann Lønrusten (Mette) (t.v.) og Wenche Beate Dessingthon (Randi) (t.h.) spiller lesbeparet som nok vil få opp temperaturen i både TV-2såpen &#171;De syv søstre&#187; og utenfor skjermen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!