Såpe på samlebånd

HALLSTAHAMMAR (Dagbladet): Geir Børresen (55) lager såpeopera i et tempo som gjør rulle-skøyter til eneste fornuftige framkomstmiddel. På tv-fabrikken Hollyhammar i Sverige spiller han og de andre skuespillerne i «Venner og fiender» inn to episoder daglig, samtidig som de pugger replikker foran neste dags opptak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Venner og fiender»

Nordmennene har invadert tv-fabrikken i lille, søvnige Hallstahammar, der det mest spennende som skjer må være Børresens daglige turer på rulleskøyter, intenst opptatt med å pugge replikker.

Disputt

- Jeg skulle bruke rulle-skøyter i en scene, og øvde i to dager. Nå er jeg hekta og går hver dag, sier Børresen, som oppdaget at det gikk fint an å kombinere manuslesing med turgåing på skøyter.

- Dessuten er det god mosjon, fortsetter han, midt inne i en faglig disputt med sin yngre kollega Martin Dahl Garfalk (20). Martin mener Børresens bremseklosser bare er i veien. Særlig i trapper.

Om livet i såpeland sier Børresen:

- Jeg har aldri hatt det så fint. Dette er som å spille et teaterstykke fra A til Å. Børresen sa nei til mye før han sa ja til «Venner og fiender». Han har vært nøye med ikke å bruke seg opp, og har aldri vært med i film. Dessuten har han gjemt seg bort i store, lodne drakter. Når han nå får såpepause, skal han lage 20 nye episoder fra «Sesam stasjon».

- Jeg er Max Mekker i fritida. Det er mye hardere enn dette, ler han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer