Såpebadeforbud på Quart

Du kan glemme å ta morgenbadet i Baneheia under Quart'en.

Ifølge Fædrelandsvennen er nemlig Baneheias Venner mildt sagt møkka lei at Quart-deltakerne drar til de idylliske vannene i Baneheia for å ta morgenbad, kveldsbad og nattbad. Mange festivaldeltakere har etter hvert oppdaget det fredelige skogsområdet der lokalbefolkningen jogger, går tur med hunden, bader og nyter naturen. Men under Quart'en er ikke idyllen helt den samme, ifølge velforeningen:

- Vi får klager fra andre badegjester på at Quart-deltakerne griser Stampa til med sjampo og såpe, sier nestformann i Baneheias venner, Rolf Svendsen, til Fædrelandsvennen.

Gjør fra seg i hagene

Baneheias Venner er ikke alene om å irritere seg over festivalgjestene. Både Østre Grim Vel, som ligger på den ene sida av Baneheia, og Eg Vel på den andre sida er mektig lei av Quart-deltakerne tar idyllen fra dem. Eg Vel har dessuten nok å gjøre med å håndtere dem som bor i festivalcampen på Eg. Flere av naboene har tatt deltakere i å gjøre sitt fornødne bak hagebusker og parkerte biler. Resultatet er lite lekkert. Nå krever Baneheias Venner mener at Quart-arrangørene sørger for at de mer enn 3000 camp-beboerne får nok dusjer og toaletter.

Lokalbefolkningen mener at Quart-folket bruker naturen som utedo og at de tre vannene periodevis ser ut som reneste såpeboblebad når de tilreisende festivaldeltakerne plasker rundt.

- Vannkvaliteten i Stampa forverres etter Quart Festivalen. Vannet blir slimete og seigt. Vi må unngå å bruke Stampa til kroppshygiene. Stampa er et badested, sier Finn Roger Opedal til Fædrelandsvennen. Han er formann i Eg Vel.

Parkvesenet i Kristiansand forbyr nå alle å vaske seg med såpe og shampoo i Stampa.

Lei av velforeningene

Pressesjef for Quarten, Pål Hetland, sier til Fædrelandsvennen at han synes lokalbeboerne er egoistiske og selvopptatte.

- Kan vi ikke ta imot alle dem som kommer til byen med litt gjestfrihet? sier han, og legger til at han blir uvel av velforeningene. Hetland sier dessuten til regionsavisa at han er glad for at festivaldeltakerne er opptatt av hygiene og at de vasker seg.