Såpebobleindie

Tokyo Police Club må lære seg å tenke selv.

KONSERT: TROMØY (Dagbladet): Tokyo Police Club fikk oppleve enn litt annen type værproblemer enn det som har vært gjengs så langt under Hove-festivalen. Sola smilte nemlig blidt over Amfiscenen, men vinden syntes derimot det var fryktelig artig å kaste den allerede grautete lyden hit og dit under hele konserten. Canadas «store» indie-sønner har av enkelte blitt erklært det største siden Pavement. Blæh! Den orgeltunge og The Edge-flamberte indiepopen gutta presterte i ettermiddagsbrisen var omtrent like forutsigbar som Narvesen-kaffe.

I det store og det hele fremsto kvartetten like substansløs og fragil som en såpeboble - hadde man pirket i dem, ville de implodert i ingenting. De fleste av de fremmøte så ut til å være mer opptatt av skoene til naboen, og jeg sverger på at min sidemann ikke tok nesa opp fra Leonard Cohen-artikkelen han leste en eneste gang.

Publikum bidro først med sympatiklapping da PA-anlegget kuttet midtveis. «Since you are so nice percussionists, if you would help us clap trough out this next song, that would be stellar», sier en høflig David Monks (som forøvrig besitter en kul rasp i stemmen) inn i mikrofonen. Søtt! Inntil de får skikk på låtmaterialet, minner de mer om fylkesfinalevinnere av en kulturmønstring enn et kredibelt festivalband.

Såpebobleindie
Tokyo Police Club imponerte ikke Dagbladets anmelder. Her fra South By Southwest-festivalen i mars. Foto: Frank Karlsen
Tokyo Police Club imponerte ikke Dagbladets anmelder. Her fra South By Southwest-festivalen i mars. Foto: Frank Karlsen Vis mer