Såpeglatt mening

TV-anmelderne er splittet i sitt syn på «Hotell Cæsar». Hva mener du om gårsdagens nye norske såpe?


I RAMPELYSET: Henriette Lien (28) spiller rollen som Ninni Krogstad.

«Hotell Cæsar» er hittil er spilt inn i 220 episoder. I går ble første del vist.
Hva mener du? Holdt historien mål? Var skuespillerne dyktige? Trenger vi en ny såpeserie? Si din mening i kulturdebatten.

Dagbladets anmelder er svært positiv til første episode og tror serien kommer til å bli en suksess:
«Sorry, Tore Strømøy og Rosenborg; ingenting er som en god familiekrangel på lørdagskvelden og - ja, vi elsker familien Anker-Hansen», skriver Dagbladets anmelder Beate Nossum
Les hele anmeldelsen

Hotell-pjatt med stigning, sier VGs anmelder Jon Selås og triller terningen til 3. Han mener del en av første episode var gjennomgående kjedelig, klossete og til dels uklar. Men at det hele tok seg betraktelig opp i andre del. VG mener at Toralv Maurstad beviste fagmannens fortreffelighet og at det er glimrende skuespillere som kommer til å gjøre Hotell Cæsar til vinner av såpekrigen.

Langt mer krass er Dagsavisen i sin anmeldelse. Anders Giæver mener det verste med den norske såpa er at den er regissert og visualisert på samme måte som dramaseriene og skjetsjene fra Halvsju på sytti - og åtti-tallet. Anmelderen mener det stinker for mye av fersk maling, og at det ser ut som om historien er spilt inn blant utstillingstablåene på IKEA. Avisa synes Toralv Maurstad er atskillig bedre til å tolke verdensdramatikkens største roller på scenen, enn til å gestaltere tredjerangs såpepatriarker på TV.

(Dagbladet :på nettet)

Hva mener du si din mening om den norske såpa!