Såpekok på gamle kjenninger

Få nye ansikter, men at de hater og elsker hverandre kan du være sikker på. Når TV2 starter nye episoder av «Hotel Cæsar» neste mandag, våkner gamle kjenninger til nye intriger.

Siden Ninni (Henriette Lien) har våknet fra koma, blir det kamp om både penger og foreldreretten til baby-Goggen. Charlotte (Kristin Frogner) kommer tilbake fra USA, krever sin del av arven - og sløser den bort. Den hjemkomne sønn Hugo (Per Christensen) dør om han ikke får transplantert ny nyre fra sønnen Svein (Tom Eddie Brudvik), men Svein er motvillig og operasjonen risikofylt. Juni (Anette Hoff) kjøper barndomshjemmet «Anker-seteren» og der flytter nok også Ragnar (Nicolay Lange-Nielsen) inn. Mens den hykleriske pastoren Arne Marcussen (Ingar Helge Gimle) blir alkoholiker.

Gamle kjente

Dette er viktigste intrigene på såpe-hotellet denne våren. Det eneste nye fjeset i denne runden er Frøya Brun spilt av Edda Grijotheim (19). Frøya er den kuede kjæresten til den onde nynazisten Viking (Christer Buraas) og sitter på opplysninger som kan få han fengslet.

- Hvorfor har dere ikke tatt inn flere nye karakterer?

- Vi har så mange gamle som ville bli, eller komme tilbake. Siden vi hadde et års innspillingspause fikk alle god tid til å tenke seg om og prøve andre ting, men heldigvis ville de fleste bli likevel. Gjenkjennelse er viktig og så lenge vi har gode historier til dem er det verdt å ha med karakterene folk kjenner, forklarer presseansvarlig Bjarne Laastad i TV 2.

Mer dagsaktuelle

«Cæsar»-teamet startet innspillingen av vårens episoder i slutten av oktober. Tidligere har episodene vært spilt inn hele ett år i forveien, noe som har gjort det vanskelig å fange opp nye tendenser.

- For eksempel Junis (Anette Hoff) alkoholisme var et tema som engasjerte mange seere, men da hadde vi ikke muligheten til å endre historien i forhold til responsen. Det håper vi å endre nå, men vi får likevel ikke terror og internasjonale konflikter med i «Cæsar», forteller han.

- Flere av de unge karakterene i serien har flørtet med nynazisme. Er det vanskelig å ta opp tema som nynazisme nå?

- Såpeserier er et bra medium til å ta opp vanskelige tema, fordi det aldri er tvil om hvor sympatien ligger. De gode seirer alltid til slutt hos oss, forklarer Laastad.

Sjekker ut

Noen av de gamle traverne har riktignok sjekket ut. Aleks (Lene-Elise Bergum) og hotellets erkekonkurrent Hildring (Anders Hatlo) forvant på mystisk vis. Rolv (Tom A. Haug) sitter uskyldig i fengsel og mens piccolo Knut Arne (Christian Strand) dro til London for bli popstjerne. Men alle kan dukke opp igjen i god gammel såpestil.

- Det er ikke vits å ta livet av noen i såpeseriene, ler Laastad og hinter kraftig om flere framtidige comeback. Populære «Hotel Cæsar» var oppe i 800 000 seere igjen sist høst - og ingen vil endre et vinnerlag.

STARTER MED REPRISE: «Hotel Cæsar» starter med nye episoder neste mandag, men først sender TV 2 de siste fem episodene fra før jul - for å friske opp intriger og uvennskap. Ninni er nå klar for å kjempe om penger og foreldreretten til baby-Goggen.