Såpesøster

For et år siden forbannet Toni Gundersen (34) seg på at hun aldri kom til å spille TV-såpe. Hun bør vaske munnen sin. Nå er nemlig lillesøstera til Mia i full gang med opptak til «Hotel Cæsar».

I sommer fyker tobarnsmor Toni mellom hjemmet i Stavanger, revyen «På tiltak» i en bakgård i Haugesund, Evert Taube-oppsetningen «Så lenge skuta kan gå» på Haugesund teater og «Hotel Cæsar»-innspilling i Oslo.

- Jeg jobber i hvert fall ikke på kontor! Så lenge jeg driver med noe jeg syns er så jysla kjekt kan jeg gjerne jobbe meg i hjel, sier Toni Gundersen til Dagbladet.

Til salgs

For litt over et år siden sa Toni til Dagbladet at hun aldri kunne tenke seg å spille i såpeserie. Slikt fikk storesøster Mia ta seg av.

- Uff. Jeg visste at det der ville komme opp. Men det er vel som med Melodi Grand Prix. Alle sier de ikke vil gjøre det, men når tilbudet først kommer så er det vanskelig å takke nei.

- Det er god markedsføring, og så er det jo en jobb. Vi skuespillere er produkter som er til salgs, sier Toni.

Hun kan ikke røpe noe om rollefiguren sin. Episodene som spilles inn nå kommer ikke på skjermen før over nyttår, og produsentene har lagt lokk på all informasjon.

- Jeg hadde sett veldig lite på «Hotel Cæsar» før jeg fikk jobben. Da ble det mer intense studier av serien - måtte finne stilen.

Mia hjalp

Jeg fikk også en god del hjelp av søsteren min. Hun ga meg gode råd om forskjellen på tv-spilling og sceneopptreden. Selv om jeg har gjort noen lokaltv-ting før, er dette min egentlige tv-debut, sier Toni.

Nå kunne hun godt tenke seg å spille mer såpe.

- Rollen min skal bare være med i serien i noen uker, men jeg har fått litt blod på tann. Det er veldig moro. «Cæsar»-gjengen er fantastisk å jobbe med. Dessuten er det en veldig god serie. Nå skal jeg begynne å følge med på alle episodene. Jeg har blitt helt hekta, sier Toni Gundersen.

HØYT SKUM: Skuespiller Toni Gundersen, også kjent som søstera til Mia, hopper i det. I vinter dukker hun opp i «Hotel Cæsar»