POPULÆR: Den første uka solgte Apple en halv million eksemplarer av sin iPad. Foto: Scanpix
POPULÆR: Den første uka solgte Apple en halv million eksemplarer av sin iPad. Foto: ScanpixVis mer

Sår tvil om falske iPad

Var kineserne bare tidligere ute enn Apple?

|||En reportasje fra Reuters fikk i går stor oppmerksomhet på verdens teknologinettsteder. Ifølge nyhetsbyrået var piratutgaver av iPad på markedet i kina - tre uker etter at Apple lanserte originalen.

Apple har hatt stor suksess med sitt nye «surferbrett», og solgte en halv million enheter bare den første uka i USA. Men selskapet drøyer med å slippe iPad på det internasjonale markedet.

For en rimeligere pris, 410 amerikanske dollar, kan kineserne nå kjøpe en falsk utgave, melder Reuters. Apple selger sine for 499-699 dollar.

Nå mener imidlertid nettsiden Tech Eye at piratpåstandene er sprøyt.

«Touch screen-nettbøker uten keyboard dukker opp i Hong Kongs databutikker. Det er ikke tvil om at dette har sammenheng med at Apple har utsatt den internasjonale lanseringen av iPad, men det er ingenting med disse kinesiske utgavene som sier at de forsøker å likne (Steve) Jobs` maskiner», skriver Tech Eye.

Nettsiden mener dette er snakk om maskiner som har vært i salg lenge, og hoverer over en Apple-diggende presse som ikke har oppdaget dette tidligere.

«Det skal imidlertid ikke mye forskning til for å avsløre at disse er mye bedre enn Apples maskiner, med en annerledes design. En av utgavene har tre USB-porter, er mer firkantet - og kjører Windows.»

Tech Eye mener også at prisen på iPaden-kopien Reuters skriver om er for høy til å være et pirat-produkt. Nettsiden har kilder som sier et en falsk iPad ville gått for 200 dollar i Hong Kong.