Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sarah inn - Calista ut

«Ally McBeal» er knapt nominert til årets Emmy-kåring, mens «Sex og singelliv er nominert sju ganger.

Populariteten til Ally McBeal er synkende i USA. Midt i tredje sesong falt serien 12 plasser blant de 30 mest sette programmene på amerikansk TV.

Likevel kommer TV 2 til kjøpe alle framtidige episoder av serien.

I fjor vant Ally McBeal-serien Emmy-prisen for beste komiserie, og Calista «Ally McBeal» Flockhart var nominert som beste kvinnelige komiskuespiller.

Omstridt

I år er serien avspist med en nominasjon bare for en birolle,

og det kan være Sarah Jessica Parkers tur. Når Emmy-utdelingen finner sted 10. september er hun nominert som beste kvinnelige komi-skuespiller, og «Sex og singelliv» er nominert som beste komiserie.

«Sex og singelliv» har vært svært omdiskutert i USA. Rappkjefta Carrie (Parkers rollefigur) og venninnene Miranda, Charlotte og Samantha snakker fritt om vibratorer, prevensjon, aleneliv og menns størrelse og kvaliteter i senga.

15. august

Her hjemme lar ikke TV2 seg skremme av Allys fravær av nominasjoner. De sender serien som planlagt til høsten, og lover at det vil komme mer i framtida.

- Vi kommer til å kjøpe inn alle Ally-episoder som blir klargjort for internasjonalt salg, sier informasjonssjef Geir Mikalsen i TV 2 til Dagbladet

- De 22 episodene i tredje sesong er kjøpt inn, og første episode blir sendt 15. august. Vi regner med at «Ally» vil bli den beste utenlandske TV-serien for TV2 i høst, sier Mikalsen.

Serien er fortsatt populær i Norge. Seertallene steg fra 460000 i snitt første sesong til mellom 500000 og 540000 i andre sesong. Serien har vært oppe i nesten 800000 seere på en episode. TV2 har sendt to sesonger. Spørsmålet er om seertallene holder seg når tredje runde dras i gang i høst.

Rubbel og bit

Seertallene for «Sex og singelliv» i Norge har ligget stabilt mellom 80000 og 100000.

- Foreløpig har TV3 kjøpt tredje sesong med 15 episoder. Vi starter 14. august. Rubbel og bit av kommende sesonger vil også bli kjøpt inn, lover informasjonssjef i TV3 Marianne Melfald.

Det at serien sendes sent mandag kveld, samt TV3s lave dekningsgrad (bare rundt 50 prosent av Norges befolkning kan ta inn TV3), bidrar til at seertallene er såpass lave. Ogtv-kanalen kommer ikke til å flytte sendetidspunktet.

Turbulent tid

Det er mange fellestrekk mellom de to seriene. Hovedrollefigurene Ally McBeal (Calista Flockhart) og Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) er single, smådesperate og blir dratt mellom lengselen etter en mann (og sex) og frihetsfølelsen som singel.

Og mange kjenner seg igjen, for i Norge lever fire av ti kvinner i begynnelsen av 30-årene uten partner. Spiller hovedrollen som Carrie Bradshaw i «Sex og singelliv».Er gift med skuespilleren Matthew Broderick (sjarmøren i «Skulk med stil» (1986), og har tidligere vært kjæreste med Robert Downey jr., Nicolas Cage og John F. Kennedy jr.Begynte tidlig som skuespiller, og har spilt i nesten 30 filmer og tv-serier av varierende kvalitetVant Golden Globe (1999) som beste kvinnelige skuespiller i klassen for tv-serier

Spiller hovedrollen som Ally McBeal i serien med samme navn.Er ikke gift, og er svært opptatt av å skjule sine romanser, men har blitt koblet sammen med skuespiller Ben Stiller, regissør Sam Mendes og nå sist med tv-stjernen Garry Shandling.Var ukjent for de fleste før hun fikk hovedrollen som Ally.Vant Golden Globe (1997) som beste kvinnelige skuespiller i klassen for tv-serier. Og delte fjorårets Emmy-pris for beste komedie sammen med resten av gjengen fra «Ally McBeal».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media