Sacha Baron Cohen

Sarah Palin kalte «Borat»-stjerna «syk og ond» etter spøk. Slik svarer han

Krever unnskyldning - i karakter.

BLE LURT: Den amerikanske politikeren Sarah Palin trodde hun snakket med en krigsveteran i rullestol. Det viste seg å være komikeren Sacha Baron Cohen i forkledning. Palin kjeftet ham huden full på Facebook - nå har hun fått svar. Foto: NTB Scanpix
BLE LURT: Den amerikanske politikeren Sarah Palin trodde hun snakket med en krigsveteran i rullestol. Det viste seg å være komikeren Sacha Baron Cohen i forkledning. Palin kjeftet ham huden full på Facebook - nå har hun fått svar. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Komiker og skuespiller Sacha Baron Cohen (46) er ikke fremmed for å kle seg ut, noe han har vist i filmer som «Borat» og «Brüno».

Hans nyeste prosjekt, tv-serien «Who Is America?», er intet unntak. I full forkledning harselerer han med kjente amerikanere, deriblant politiker Sarah Palin (54).

Mens Palin trodde hun gjorde et intervju med en amerikansk krigsveteran i rullestol, viste det seg å være Cohen.

Svarer i brev

Da sannheten kom for en dag, kjeftet Palin komikeren huden full. I et lengre Facebook-innlegg erkjente hun å ha blitt rundtlurt, og stemplet 46-åringen som «syk og ond».

Nå har Cohen svart politikeren, men ikke under eget navn.

Svaret kommer fra «Dr. Billy Wayne Ruddick», en av komikerens karakterer, og er delt i brevs form på Twitter.

«In the service»

I brevet skriver «Ruddick» at det var han som gjorde intervjuet med Palin, og at han aldri sa til henne at han var en krigsveteran, bare at han har vært «in the service» - i tjeneste.

Dog ikke i militæret, men i United Parcel Service (UPS), en pakkeleverandør ...

NOBBY: I 2016 besøkte Sacha Baron Cohen Norge for å promotere sin nye film. Som karakteren Nobby snakket Dagbladet med ham om Hollywood og hans inntrykk av Sacha Baron Cohen. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer Vis mer

«Ruddick» skriver videre at han bare har kjempet for landet sitt én gang, da han «skjøt en meksikaner som befant seg på eiendommen hans».

Karakteren avslutter med et verbalt piskeslag i Palins retning:

«Du pleide å jakte på de farligste dyrene i landet, som ulver og folk på velferd. Så hvorfor jakte på en god borger og journalist som meg?

JEG KREVER EN UNNSKYLDNING.»

Slår tilbake

Palin var kjapt ute med et svar til Cohen/Ruddick, og postet torsdag kveld norsk tid en status på Facebook.

Der beskriver hun brevet som «et patetisk forsøk på å lure ikke bare meg og datteren min igjen, men nå offentligheten».

Politikeren, som tidligere var guvernør i Alaska, går også hardt ut mot kringkasteren CBS og tv-kanalen Showtime, som skal vise «Who Is America?».

Palin hevder at ingen av de ansatte i de ovennevnte organisasjonene «har baller til å ringe henne tilbake eller å oppgi sine ekte navn».

Hun skriver også at tv-produsentene har utført et uetisk og pervertert svik mot offentligheten, og krever at inntektene fra Cohens tv-program doneres til en organisasjon for amerikanske krigsveteraner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer