NYTT PROGRAM:  Sarah Natasha Melbye, Silje Stang og Stian Barsnes-Simonsen er programlederne for TV2 nye storsatsing «Ettermiddagen», som kommer på lufta i løpet av våren. De tre er også gode venner privat.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NYTT PROGRAM: Sarah Natasha Melbye, Silje Stang og Stian Barsnes-Simonsen er programlederne for TV2 nye storsatsing «Ettermiddagen», som kommer på lufta i løpet av våren. De tre er også gode venner privat. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Sarah, Silje og Stian vil kuppe tv-kvelden

«Ettermiddagen» er TV2s nye flaggskip.

(Dagbladet): I dag kan Dagbladet bringe nyheten om TV2s store satsing. Fra kanalens lokaler på Karl Johan skal «Ettermiddagen» sendes fra mandag til torsdag med oppstart i løpet av våren.

Silje Stang (41), Sarah Natasha Melbye (36) og Stian Barsnes-Simonsen (32) skal lede det to timer lange direktesendte aktualitets- og underholdningsmagsinet.

- Vi har sett at innkjøpt materiale fungerer stadig dårligere, derfor vil vi gi seerne et godt norsk tilbud som starter tildlig på kvelden, sier programdirektør Pil Brandstrup.

25 reportere Programmet skal gå fra 17.30-19.30, bare avbrudt av nyhetene. De tre programlederne kjenner hverandre godt fra før, og forteller at målgruppa er alle som vil bli underholdt. Sarah, Silje og Stian skal ta like stor plass, og vil lede sendingene sammen.

Stian er nå tilbake på TV2 etter mange år i NRK.

- Dette er en viktig satsing for oss, og i så måte er «Ettermiddagen» et nytt flaggskip for kanalen. Vi tenker langsiktig, for vi vet at det tar tid å bygge en ny flate og seervaner. «Ettermiddagen» er en vesentlig økonomisk satsing for å gi seerne mer norskproduseret innhold, sier Brandstrup.

Det vil være fokus på gjester og gode historier. Målet er å skape en lun sofaatmosfære.

Det er selskapet Monster som produserer programmet for TV2. 25 personer er ansatt for å jobbe med «Ettermiddagen»s redaksjonelle innhold, men disse blir usynlige for seerne.

- De skal være både reportere og researchere for programmet, sier Silje Stang.

Gode venner Stemingen var god da Dagbladet møtte henne, Stian og Sarah i de nye lokalene. Programlederne er håndplukket av kanalens toppledelse, og ble spurt om de var villige til å bruke seg selv aktivt i sendingene.

- Det skal være litt som om seeren kommer hjem til oss. Og for meg er dette luksus! Jeg får ikke bare forme noe nytt, men jeg får i tillegg jobbe med to av de beste vennene mine. Det kan ikke bli bedre, sier Sarah.

Alle har mye erfaring fra livesendinger, et viktig kriterie da ledelsen valgte programledere. Selv om to timer direktesendt-tv fra mandag til torsdag er mye, er de ikke redde for å ha nok å fylle tida med.

- Store deler av dagen har gått da vi går på lufta, men vi kunne nok ha pratet oss gjennom mye uansett, sier Stian før Silje følger på:

- Stian snakker på både inn- og utpust.

• Les også NRK legger ned «Førkveld».