- Sårbare relasjoner og stor dramatikk

Siw Anja vant med usynlig munn.

MÅNEDENS POET: Siw Anja Hansen (42) fra Sarpsborg skrev det beste diktet på Diktkammeret i desember i fjor. Foto: PRIVAT
MÅNEDENS POET: Siw Anja Hansen (42) fra Sarpsborg skrev det beste diktet på Diktkammeret i desember i fjor. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Juryen har talt: Siw Anja Hansen (42) fra Sarpsborg skrev det beste diktet på Diktkammeret i desember i fjor.

Og det var åpenbart på tide at vi fant fram til henne. Hun har vært aktiv på Diktkammeret siden 2003, og vært nominert fire ganger før. Men det er første gang hun vinner.

- Jeg er kjempeglad og stolt over å bli månedens poet, det gir meg dessuten ytterligere inspirasjon til å skrive videre, sier hun til Dagbladet.no.

For ordens skyld, Diktkammeret er Dagbladet.no sitt forum for diktskriving, hvor hvem som helst kan delta. Hver måned kårer vi det beste bidraget.

UttrygghetSiw Anja vant med diktet «Usynlig munn», som hun ikke vil røpe så altfor mye om.

- Jeg har ikke lyst til å røpe så mye utover at diktet omhandler en asymmetrisk relasjon og utrygghet. Jeg tenker at dette først og fremst er leserens dikt, sier hun.

Diktet inngår i et manus hun jobber med. Hun har som mål å gi ut en egen bok etterhvert.

- Jeg ønsker å formidle noe meningsfylt. Å skrive dikt er for meg en god måte å uttrykke tanker på. Det betyr mye for meg. Jeg bruker lang tid på hvert enkelt dikt, og prøver å være i dialog med egne tekster, forteller hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer