«Sårene rippes opp igjen»

Voldsoffer reagerer på at TVNorge tok Sami med i Big Brother. Kanalen vurderer nå å ta Sami ut av serien.

(Dagbladet.no): Det var en nedtrykt 34-åring Dagbladet.no snakket med dagen etter at det ble avslørt at Big Brother-deltaker Sami Alem var blant dem som ble dømt for det brutale overfallet på Aker Brygge sommeren 2001.

- Sårene rippes opp igjen. Dette er veldig lite hyggelig, sier mannen som ble slått og sparket til han ble liggende bevisstløs.

I dag, fire år etter, sliter han fremdeles med psykiske ettervirkninger av det som skjedde, og han har fortsatt behov for behandling.

Han understreker imidlertid at han ikke bærer nag til den voldsdømte gjerningsmannen Sami, som ble dømt til 90 dagers fengsel for å ha deltatt i slagsmålet.

- Alle har rett til en sjanse. Han har sonet sin straff, og for alt jeg vet kan han ha forandret seg helt.

Det han derimot reagerer kraftig på er det han oppfatter som bevisst bruk av virkemidler fra TVNorge og Big Brother-produsentenes side.

- Det er mange måter å få oppmerksomhet på. Å ta inn voldelige personer i Big Brother er et lite smakfullt virkemiddel.

- Reality skal fremstille et stykke av virkeligheten. I stedet plukker de ut reality-deltakere, som skiller seg veldig ut fra det som er virkeligheten, sier 34-åringen til Dagbladet.no.

VOLDSBILDENE: Overfallet av den nå 34-årige mannen ble fanget opp av overvåkingskameraer på Aker Brygge. Foto: Politiet
VOLDSBILDENE: Overfallet av den nå 34-årige mannen ble fanget opp av overvåkingskameraer på Aker Brygge. Foto: Politiet Vis mer

Vil fjerne Sami

På Big Brothers debattforum er det mange som mener at Sami burde kastes ut av Big Brother-huset. I tillegg er det flere innlegg som reiser spørsmål ved om ikke Big Brother burde sjekke grundigere hvem de tar inn.

- Vi er nå i gang med en diskusjon internt for å se hva vi skal gjøre, sier informasjonsdirektør Jens-Petter Gjelseth til Dagbladet.no.

Med på møtet som skal avgjøre Samis videre Big Brother-skjebne er blant annet programavdelingen og programansvarlig i TVNorge, samt Big Brother-produsenten. Sammen skal disse foreta flere undersøkelser av opplysningene som Dagbladet.no brakte i går.

Informasjonsdirektør Gjelseth har stor forståelse for reaksjonen fra Big Brother-seerne, som vil ha Sami ut av Big Brother-showet.

- Selvsagt har de den oppfatningen. Det er en helt naturlig reaksjon på de avsløringene som kom i går.

Kan ikke sjekke om de lyver

Gjelseth er lei for den belastningen som voldsofferet må gå i gjennom med all medieoppmerksomheten rundt Sami-saken. Han avviser imidlertid at det dreier seg om bruk av virkemidler fra TVNorges side.

- Vi gjør ikke noe for å spisse innholdet i Big Brother. Vi setter sammen en deltakerliste hvor vi mener at deltakerne passer sammen.

- Det er også et problem for oss at vi ikke har tilgang på deltakernes vandelsattester. Vi kan ikke vite om de lyver, sier Gjelseth til Dagbladet.no.

TVNorge kjente til at Sami var voldsdømt da de tok ham inn i huset.

<B>HVA SKJER MED SAMI?:</B> TVNorge-ledelsen sitter i møte nå for å avgjøre om Sami får være med videre i Big Brother.