Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Såret av SV-kritikk

SVs Inga Marte Thorkildsen raser mot programmet «Ekstrem forvandling». Ansiktsopererte Lene Bergersen mener hun opptrer menneskefiendtlig.

NANNESTAD (Dagbladet): Allerede før serien har startet, er debatten høylytt i gang. En av dem som går sterkest ut mot tv-konseptet, er SV- og stortingspolitiker Inga Marte Thorkildsen.

Hun fikk i går se første episode av programmet, og reagerer sterkt på tv-bildene som sendes på TVNorge i dag. Hun mener det grenser til et rasistisk menneskesyn.

-  Når utseende blir så viktig at vi er villige til å ofre alt for det, er det på tide at vi stopper opp og spør oss selv hvor vi er på vei, sier hun.

-  Vakre og vellykkede Inga Marte Thorkildsen vet vel ikke hva hun snakker om, fnyser Lene Bergersen, som sier hun har fått et nytt liv etter at hun ble plastisk operert i sommer.

Liv med komplekser

Lene Bergersen, som fylte 31 år i går, så for første gang tv-opptakene sammen med ektemannen Tommy Bergersen (39) og Dagbladet. Hun forstår ikke dem som fordømmer det hun har gjort.

-  Inga Marte Thorkildsen kunne like gjerne vært modell som politiker. Det er hun som er rasistisk i sine uttalelser.

-  Det er lett å si at man skal akseptere seg selv og sitt utseende når man er så perfekt som henne. Selv om hun sier at hun ikke er ute etter å ta oss som deltar, rammer det likevel oss. Hun er rett og slett for pen til å forstå, sier Lene Bergersen.

-  Vi er nyforelsket

Hun forteller om et liv fylt med komplekser for sitt lite feminine og søvnige uttrykk.

-  Det hjalp ikke at Tommy sa jeg var pen. Da kunne jeg gå til speilet og konstatere at han løy. Jeg angrer ikke på at jeg ble med på dette.

Tommy Bergersen sitter i stolen sammen med Lene og ser på første episode.

Han gråt av glede da han etter sju uker fikk se kona si igjen.

-  I den tida hadde vi bare telefonisk kontakt. Det var fantastisk og helt ubeskrivelig å få henne tilbake. Jeg er ikke blitt mer glad i henne, men vi har fått en ny vår - og er veldig nyforelsket igjen, sier Tommy Bergersen, som har vært sammen med Lene i åtte år.

-  Uetisk

Inga Marte Thorkildsen mener TVNorge-programmet bryter alle etiske retningslinjer.

-  TVNorge tråkker over alle de etiske grensene som finnes med dette programmet. For det første er dette medieetisk uforsvarlig, dette er jo rein reklame for kosmetisk kirurgi. Jeg reagerer også sterkt på menneskesynet i denne serien, det er nesten rasistisk i forhold til alder og det å leve, i forhold til hva et menneske er.

Thorkildsen reagerer også på den helsemessige risikoen deltakerne går igjennom:

-  Både fettsuging og silikon er faktisk direkte farlig. Dette er ikke legeetisk forsvarlig. Til sammen er dette programmet helt forkastelig. I tillegg til at det er bånntrist, sier politikeren.

-  Jeg er overhodet ikke ute etter å ta deltakerne i programmet. Jeg har tvert imot stor sympati og forståelse for deres situasjon. Jeg har jobbet masse med denne problemstillinga, sier Thorkildsen, som tidligere har fortalt at hun har slitt med spiseforstyrrelser.

En halv million

Ekteparet Bergersen har lenge fulgt med på «Plastic Fantastic» og tv-serier som tar sikte på å forandre mennesker.

Lene har alltid drømt om å ta plastisk operasjon, men har aldri hatt råd.

-  Det jeg har vært gjennom i løpet av sju uker, har sikkert kostet mer enn en halv million kroner. Jeg trodde jeg bare skulle pynte litt på nesa og øyelokkene, men det ble mer omfattende.

Lene ser yngre og friskere ut nå enn hun gjorde på bildene av henne før operasjonen. Hun hadde nærmest resignert, brydde seg lite om å sminke seg. Nå bobler hun av kvinnelighet.

Mens tv-bildene viser Lene under kniven, bryter Tommy ut i «huff» og «æsj».

Bildene av et oppskåret ansikt er tøft for dem begge.

-  Men legg merke til legene. De har like neser og ser plastisk operert ut alle sammen. De trener vel på hverandre, ler Lene.

TVNorge-sjef Morten Aas henviste i går til programsjef Eivind Landsmark for kommentarer.

Dagbladet lyktes ikke i å komme i kontakt med ham i går.

NYTT LIV: Lene Bergersen er den første som deltar i TVNorge-programmet «Ekstrem forvandling». - Jeg har fått et nytt liv. Unnskyld uttrykket, men jeg så jævlig ut, men nå ser jeg yngre og bedre ut, men det viktigste er at jeg har fått gløden tilbake, sier hun til Dagbladet. Hun og ektemannen Tommy Bergersen parerer kritikken fra stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen.
FØR: Lene Bergersen før operasjonene. Foto: Privat
KRITISK: SVs Inga Marte Thorkildsen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling