KOMMENTARER

Så kom det gule brevet

Tre briter og brevet fra Bitten.

DØDE NYLIG: Sir Richard Attenborough var en av Storbritannias ledende skuespillere som seinere gikk over til å bli en suksessregissør. Foto: NTB Scanpix
DØDE NYLIG: Sir Richard Attenborough var en av Storbritannias ledende skuespillere som seinere gikk over til å bli en suksessregissør. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

I dag skulle denne plassen i papiravisa vært viet to døde og en levende brite, først og fremst et forsøk på sobre ord om regissør og skuespiller Sir Richard Attenborough, som døde søndag.

Han som slo igjennom i 1947 i «Brighton Rock», skrevet av Graham Greene, som den djupt psykopatisk Pinkie Brown.

Sir Richard, født 1923, var en av Storbritannias ledende skuespillere som seinere gikk over til å bli en suksessregissør av blant annet filmen «Gandhi», og han var også særs tilstede som professor John Hammond i «Jurassic Park» og i oppfølgeren «Den tapte verden». Som de fleste vet var han bror til BBC-legenden, naturens egen David Attenborough.

Og, vi burde også tatt oss tid til å nevne at en annen brite, James Alexander Gordon, også er gått ut av den fordømte tida vi lever i.

Skotten Gordon var fra 1973 til 2013 selve fotballstemmen på den synkende øya.

Hver lørdag klokken 17.00, i programposten «BBC Radio Five Live?s Sports Report», leste Gordon alle fotballresultatene fra England og Skottland med en silkefin bassrøst og med en eksemplarisk diksjon, vi snakker «classified football results» uten ablegøyer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer