Sånn blir det

Burde ikke jeg gi min stemme til de som vil gjøre det bedre for alle?

BEDRE? «Hvorfor skal jeg stemme på noen som vil gjøre det enda bedre for meg, når jeg allerede har det så bra? Som vil gjøre det enda enklere for meg, når jeg ikke har det vanskelig?» spør Klaus Joacim Sonstad. 
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
BEDRE? «Hvorfor skal jeg stemme på noen som vil gjøre det enda bedre for meg, når jeg allerede har det så bra? Som vil gjøre det enda enklere for meg, når jeg ikke har det vanskelig?» spør Klaus Joacim Sonstad. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg trodde jeg hadde tatt valget. Men det eneste jeg hadde tatt, var feil.

Valgkampen går sin skjeve gang. Jeg følger den ikke supernøye. Sjekker avisenes terningkast etter tv-debattene og ser hvilke kjipe vinkler pressefotografene har greid å skvise Erna Solberg inn i dag. Registrerer at Jens stadig bruker feil skjortesnipp til feil slipsknute eller omvendt, at Knut Arild Hareide er blitt komiker og at Siv Jensen langet ut mot Navarsete. Ellers er jeg ganske lugn. For jeg har saken klar: Denne gangen blir min stemme like lyseblå som himmelen over hjembyen min når sola skinner. Det har vært avgjort en god stund nå.

Men så er det som om jeg får en oppvåkning. Som om klarhetens lys stråler over meg og avisa jeg sitter og leser. Sannsynligvis er det bare høstsola i Trondheim, men likevel: Jeg begynner å tenke. Jeg begynner å kjenne etter. Jeg begynner å skjønne hva jeg holder på med. Jeg er i ferd med å stemme på forandring for forandringens skyld - ikke fordi jeg føler at det egentlig behøves. Ikke fordi landet vårt er kjørt i grøfta av en gjeng som deretter har stukket fra bilen. Eller taxien. Ikke fordi vi nå står oppe i en krise som krever nytt lederskap slik en proffotballklubb uten poeng trenger ny trener - men fordi jeg kjeder meg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer